parc industrial brazi

Dan Victor Teodorescu, fost director general al SC Brazi Industrial Parc, Ion Militaru, fost director de operaţiuni în cadrul societăţii, şi Vasile Ionaşcu, fost consilier juridic în cadrul parcului au fost condamnați la închisoare cu executare. Decizia a fost dată astăzi, 17 octombrie, de Curtea de Apel Ploiești și este definitivă.

Conform portalului instanțelor de judecată, Teodorescu, Militaru și Ionașcu au fost condamnați la doi ani de închisoare fiecare. În plus, acești avor trebui să plătească despăgubiri materiale părţii civile SC Brazi Industrial Parc SA, în valoare  de 926.892,43 lei. Precizăm că suma pe care cei trei trebuie să o plătească a fost redusă de instanța de apel de la suma de 1.153.182,43 lei.
Foștii directori ai Parcului Industrial Brazi au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție din Ploiești în martie 2010. Aceștia au fost acuzați de abuz în serviciu după ce au vândut unei societăți din Sibiu, la un preţ subevaluat, a şase transformatoare industriale din patrimoniul parcului.
 
Parcul Industrial Brazi este o instituție care se află în subordinea Consiliului Județean Prahova. La data săvârșirii faptelor, președintele CJ Prahova era Florin Anghel, și el trimis în judecată într-undosar de corupție de către DNA Ploiești.