stone0

Tot mai mulți arhitecți și constructori recomandă folosirea pietrei naturale. Spre deosebire de prefabricate, materiale precum marmură, travertin, calcar, granit sau onix sunt mult mai durabile și, evident, mai elegante.  De aceea, piatra naturală e cel mai sigur mod de a împlini dorinţele celor ce îşi doresc nu doar o casă, ci să se simtă ACASĂ.

 

Stone Group Internațional, unul dintre cei mai importanți jucători pe această piață, este reprezentat de Stona, divizia de retail a ALGABETH. Stone Group Internațional deţine 6 cariere în întreaga lume şi peste 15 cariere în cooperare exclusivă, cu export în peste 80 de ţări.

Cum ajunge roca din Grecia în depozitul din Brazi, cel mai mare stoc de piatră naturală disponibil în România? Aceasta este extrasă din carierele Stone Group Internațional și prelucrată cu respectarea normelor de mediu. Astfel, eforturile de extragere ale produselor din piatra naturală (cea pe care natura ne-o oferă „de-a gata”) sunt mai mici decât fabricarea produselor artificiale. Emisia de gaze reziduale, de exemplu, este redusă folosind piatră care este produsă în mod natural.

Galerie FOTO Proces de prelucrare Stone Group Internațional

{gallery}2016/10-octombrie/10/stona{/gallery}

În ceea ce privește durabilitatea pietrei naturale, aceasta nu a fost regăsita în nici un alt material de construcţie.

 

Între 13 și 15 octombrie, STONA organizează „Zilele Porţilor Deschise” la depozitul companiei din Comuna Brazi – Sat Popesti, str. Parului, nr. 82, eveniment la care va fi lansat și magazinul online www.stona.ro. (P)

Știați că?

De exemplu, calcarul este la fel de vechi ca omenirea și a fost folosit de oameni timp de secole. Printre cele mai cunoscute construcții sunt Marele Turni din Londra sau Marele Zid Chinezesc.

 

zid

Piramidele din Giza sunt cele mai vechi dintre minunile lumii și sunt încă puternice şi semeţe și azi. Piramidele au fost construite încă din 2560 î.Hr., iar la construirea lor au fost folosite blocuri masive de granit şi calcar.

piramide

 

Taj Mahal este cea mai cunoscută construcţie dintre toate arhitecturile și capodoperele realizate din marmură?

Taj Mahal

Parthenon, una dintre capodoperele arhitecturale din cele mai vechi timpuri, a fost construit pentru a servi ca şi templu al zeiței Atena. Structura este realizată în întregime din marmură.

parthenon

Piatra de onix este un mineral cu ingrediente de siliciu și face parte din familia de cuarț. Aspectul acestei pietre este mătăsos şi strălucitor. Acesta este principalul motiv pentru care este atât de populară.

onix

Colosseum este situat în Roma, iar travertinul a fost utilizat intens în multe părți ale construcției. Inaugurarea acestei construcții a avut loc în anul 80 d. Hr și are o înălțime de aproximativ 48 de metri. A fost una dintre marile arhitecturi ale vechilor romani, având forma un elipse și putând găzdui aproximativ 50.000 de oameni.

În vremea Imperiului Roman, travertinul a fost una dintre alegerile de top dintre pietrele naturale care au fost folosite pentru construcţii. 

colosseum