anaf

Sindicatul National Finante Publice – SindFISC, protesteaza in mod public impotriva modului in care mare parte din angajatii Fiscului (mai putin organele operative) sunt obligati sa avanseze sume considerabile din banii personali pentru deplasarea in interesul serviciului sau să apeleze la firmele controlate.

 

Mai mult, in unele cazuri nu se accepta chiar din start decontarea (Municipiul Bucuresti, indeosebi), inspectorii si executorii fiind obligati sa parcurga distante considerabile cu autoturismele proprii, pe cheltuiala lor, cu mijloace de transport in comun care de foarte multe ori nu corespund din punct de vedere al minimului confort sau din punct de vedere al securitatii si sigurantei transportului.

Au existat cazuri in care datorita faptului ca de la statia mijlocului de transport in comun pana la sediul contribuabilului, inspectorii sau executorii au fost nevoiti sa apeleze la ajutorul contribuabililor pentru a ajunge la sediul acestora si a-si duce la bun sfarsit sarcinile de serviciu. Oare in aceste cazuri, de stabilire de obligatii suplimentare, identificare bunuri, punere de sechestre, etc. in ce limite se mai poate vorbi de obiectivitatea infaptuirii actului fiscal?

 

De prestanta organului fiscal in impunerea autoritatii de stat se mai poate vorbi in termeni corecti atunci cand esti obligat sa te deplasezi cu mijloace de transport insalubre, supraaglomerate?

Solutia SindFISC, oferita autoritatilor responsabile de reglementarea acestei situatii, adusa la cunostinta prin adrese la nivelul ANAF, MFP, Guvern, este modificarea de urgenta a actualei HG 1860/2006 ce reglementeaza printre altele si modalitatea de decontare a deplasarilor, insa la un mod generalist sustinem noi. 

Sindicatul National Finante Publice – SindFISC, atrage atentia ca in masura in care aceasta stare anormala ce exista la nivelul ANAF va persista si nu va fi reglementata de urgenta, in sensul celor aratate mai sus, exista posibilitatea, intr-un orizont de timp nu indepartat, al refuzului total al angajatilor ANAF, ai Fiscului Romanesc, de a-si indeplini sarcinile de serviciu, fara asigurarea conditiilor optime de deplasare si decontare a cheltuielilor.
sursa: comunicat de presă al SindFISC

 

Eveniment
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Trafic îngreunat pe DN1B, la Valea Călugărească

Traficul rutier pe DN1B, la Valea Călugărească se desfășoară îngreunat vineri la ora 13.50, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme. Din fericire în urma impactului nicio...