polita rca pret

Juraj Lelkes, președintele directoratului Asirom, cea mai mare firmă de asigurare după primele trei luni ale acestui an, a arătat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Profit.ro, că societatea pe care o conduce a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru modificarea tarifelor RCA, începând cu data de 12 septembrie.  Șeful Asirom spune că a luat decizia de a scădea tarifele pe anumite categorii, deși evoluția daunalității arăta că prețurile ar fi trebuit să crească.

 

Pentru segmentul camioanelor Asirom a propus o reducere a tarifelor. Compania, care a devenit lider al pieței după o creștere fulminantă a vânzărilor de RCA, este prima din România care anunță o reducere de tarife, în contextul nemulțumirilor exprimate de șoferii profesioniști.

Organizațiile patronale ale transportatorilor au anunțat că vor organiza un protest de amploare în data de 15 septembrie din cauza creșterilor prețului RCA. Șoferii profesioniști spun că tarifele au crescut și cu 300% față de anul 2015.

Deși spune că este foarte atent la mișcările din piață, Lelkes a arătat că decizia Asirom de scădere a prețurilor este fundamanentată pe baze strict comerciale. “ Cu toate că trebuia să creștem la unele categorii tarifele, noi le-am scăzut. Am trimis către ASF documentația pentru modificarea tarifelor.

 

Dacă nu găsesc nici o problemă la calculele actuariale, din 12 septembrie schimările vor intra în vigoare.La camioane am scăzut prețurile, iar la celalte categorii am făcut doar schimbări marginale pentru că pe segmentul persoanelor fizice, de exemplu, nu am identificat schimbări care să justifice o creștere a tarifelor”, a declarat Lelkes.

Citește continuarea pe profit.ro