taxi ploiesti

Îi vedem peste tot în trafic, iar de multe ori sunt ținta injurilor celorlalți șoferi pentru modul haotic în care își conduc mașinile. Cu toate astea, în spatele sutelor de ore petrecute de șoferi lunar în mașinile de taxi, stă o motivație bine definită. Cât câștigă un taximetrist în Ploiești?

 

În funcție de perioada în care stau în stațiile special destinate așteptând clienți, dar și de disponibilitate de a-și petrece zilele de weekend ”la treabă”, un șofer de taxi ploieștean poate ajunge la venituri lunare nete de 2500 lei.

Potrivit mai multor șoferi care au fost de acord să vorbească cu reporterul observatorulph.ro, dar care nu au vrut să-și decline identitatea, totul depinde de cheful de muncă pe care îl ai și de cât de motivat ești.

O zi poate fi considerată bună de un taximetrist ploieștean, dacă la sfârșitul programului pleacă acasă cu puțin peste 100 de lei, după ce își plătește combustibilul.  

Pe de altă parte, dacă aleg să iasă în stații în jurul orei 09.00 dimineață și pleacă acasă la la 16.00, banii pe care i-ar strânge într-o luna ar varia între 1100-1300 lei.

Dacă vor ca la finalul lunii să ajungă la câștiguri de peste 2000 de lei, șoferii sunt nevoiți să muncască și câte 12-14 ore pe zi.