hoteluri doua stele

Cererea pentru hotelurile de una și două stele este din ce în ce mai mică, iar trendul este să scadă în continuare, fapt care duce la dispariția unui număr important de locații de acest tip, potrivit Profit.ro.

 

În ultimii cinci ani, hotelurile de o stea de pe litoral s-au împuținat de patru ori, iar cele de două stele sunt cu circa o treime mai puține, semn că românii au început să caute confortul.

În schimb, structurile de trei stele sunt aproape de două ori mai multe, iar numărul celor de patru stele a crescut de aproape 2,5 ori.

Dacă în 2010 erau pe litoral 72 de hoteluri de o stea, numărul lor a căzut la 18 cinci ani mai târziu, după cum arată datele Institutului Național de Statistică (INS). În același timp, din cele 156 de unități de două stele care funcționau la mare cu cinci ani în urmă, anul trecut mai rămăseseră doar 106.

 

În total, în 2010 funcționau pe litoral 311 hoteluri: 5 de cinci stele, 15 de patru stele, 63 de trei stele, 156 de două stele și 72 de o stea. După cinci ani, pe litoral mai erau doar 276 de hoteluri: 5 de cinci stele, 36 de patru stele, 111 de trei stele, 106 de două stele și 18 de o stea.

Practic, în ultimii cinci ani, 35 de hoteluri de la mare au dispărut, iar unele unități de 1-2 stele au avansat la un regim superior de clasificare.