Halele Centrale Ploiesti

Asociația pentru Protecția Comercianților (APCOM) a transmis o scrisoare deschisă primarului Dobre și consilierilor locali prin care trag un semnal de alarmă asupra stării deplorabile în care a ajuns zona comercială de la Halele Centrale. APCOM militează pentru un comerț civilizat și le cere autorităților locale să renunțe la practica de a numi directori interimari, care nu poate fi decât păguboasă pentru comercianți și clienți deopotrivă.

 

Scrisoarea deschisă a APCOM Ploiești:

Catre DOMNUL PRIMAR ADRIAN DOBRE

Catre CONSILIUL LOCAL PLOIESTI

Suntem un grup de initiativa, afiliati sau nu asociatiei APCOM, dar in colaborare si sub coordonarea acesteia, grup format din reprezentantii societatilor comerciale care sustin domeniile forte ale comertului din Halele Centrale: macelarii, pescarie, carne de pasare, produse naturiste dar si numerosi comercianti din pietele orasului. Dorim sa facem din Halele Centrale un centru comercial apreciat de consumatori. Pietele de asemenea au avantajul de a fi  cel mai scurt drum din livada/camp etc in cosul consumatorului, oferind prospetime, calitate pret cu conditia sa fie promovati comerciantii si producatorii de buna credinta. In ce ne priveste, prin politici proprii si exemplul propriu vom face diferenta in bine. Sunt insa lucruri care tin de actul administrativ si de societatea care are in concesiune acest serviciu. SC Hale si Piete SA a devenit o societate in care si-au gasit locuri de munca destul de caldute, relatiile de partid(si nu ne referim numai la unul ci la toate partidele) fara insa sa aduca plus valoare. Actul de conducere si management a fost facut fara respectarea unor reglementari  cum ar fi HCL-urile referitoare la sectorizarea activitatilor comerciale din Hale. Nu se mai respecta anumite cerinte legale in atribuirea locurilor in zone distincte producator- comerciant in pietele municipiului. Se tolereaza practici precum furtul la cantar si comercializarea produselor neconforme cu consecinte grave asupra imaginii acestei zone comerciale.

Domnule primar Adrian Dobre, in calitate de ales responsabil cu buna functionare a acestui serviciu, va rugam sa va implicati personal pentru ca activitatea comerciala din acest areal sa fie asezata pe principii sanatoase, administrarea SC Hale si Piete sa fie performanta.Atat dumneavoastra cat si ceilalti contracandidati  din campania pentru Primaria Municipiului ati identificat serioase probleme si v-ati asumat rezolvarea lor. In virtutea unui parteneriat semnat cu APCOM va rugam sa raspundeti pozitiv apelului nostru.

 Domnilor consilieri locali,nu mai prelungiti inutil acesta stare de provizorat. Nu ne intereseaza jocurile dumneavoastra politice, nu ne intereseaza ce partid isi va desemna un reprezentant ca director. Dar faceti mai repede aceste demersuri pentru ca acest vid de putere nu face decat sa degenereze tot ce inseamna act de comert, iar noi, cei ce dorim sa imbunatatim lucrurile nu avem partener de dialog.

Orice plan sau proiect de administrare trebuie sa duca urgent la urmatoarele rezultate:

       -  eliberarea parcarii de corturile improvizate in care isi desfasoara temporar activitatea florarii. Rezolvarea cu prioritatea a acelui spatiu de flori. Domnule Primar in afara de un joc de imagine facut la inceput de mandat(esuat in opinia noastra) nu s-a facut nimic pentru acei oameni, ba mai mult prin tergiversarea situatiei afectam numarul locurilor de parcare- element esential in economia oricarui centru comercial.

-         In pietele Ploiestiului sa nu mai existe preturi inselatoare, vanzare cu lipsa la cantar sau produse neconforme. Avem o armata de inspectori care daca tot sunt in organigrama, ar putea rezolva aceste neajunsuri.

-         Trebuiesc separati in zone distincte, conform legii, producatorii si comerciantii. Consumatorul are dreptul sa aleaga de la cine sa cumpere in cunostinta de cauza.

-         Complexul Hale Centrale trebuie sa fie curat in permanenta, iluminat modern, promovat ca un complex comercial de suflet al ploiestenilor. Avem aici una dintre cele mai mari si mai aprovizionate pescarii din tara. Avem un numar mare de macelarii care aflate in concurenta se stimuleaza reciproc in ridicarea standardurilor, si pot deservi un mare numar de consumatori. Reteaua magazinelor de carne de pasare este foarte competitiva in raportul calitate –pret si nu in ultimul rand reteaua de magazine naturiste ofera aproape orice in domeniu, la niste preturi fara concurenta. Daca noi putem sa ne facem partea, dumneavoastra domnilor decidenti, de ce nu veniti cu un management performant ca sa sustinem acest mare numar de intreprinzatori locali? De ce nu vedeti acest complex decat ca pe o ”vaca de muls„ pe care insa nu o ingrijiti?

Vrem sa avem dialog dar nu avem cu cine pentru ca dumneavoastra faceti exercitii si incercari in numirea unor directori interimari. A trecut vremea promisiunilor electorale, va invitam la treaba pentru ca timpul nu este de partea noastra! De aceea asteptam ca in maximum 30zile sa ne puteti indica persoanele responsabile cu care putem incepe un dialog serios in sensul celor descrise mai sus. Cu cele mai bune intentii

Romeo Nan  presedinte APCOM