genius travel

Genius Travel, agenția de turism care a intrat in insolvență a avut filială și în Ploiești. Aceasta își desfășura activitatea la adresa Bulevardul Republicii nr 130, bloc 17 B. Proprietarii agenției au oferit în anul 2015 publicației businessmagazin.ro.

 

Bogdan Ştefan şi Ionuţ Costea, proprietarii agenţiei de turism, au povestit în interviul acordat publicației mai sus menționate că au renunţat la munca în IT şi, în baza unei inspiraţii de moment, au pus bazele firmei Genius Travel. După şase ani de activitate, pe parcursul cărora au fost nevoiţi să renunţe la mai bine de jumătate de angajaţi, au reorganizat activitatea agenţiei şi ţinteau venituri de patru milioane de euro cu aceasta. Cei doi antreprenori s-au extins cu afaceri şi în imobiliare, iar în 2014 au preluat administrarea unui hotel în Delta Dunării, cu care ţinteau afaceri de jumătate de milion de euro pe seama unui concept inedit, de vacanţe low-cost.

Bogdan Ştefan şi Ionuţ Costea au lucrat în anii 2000 ca agenţi de vânzare pentru servicii de internet şi au pus bazele agenţiei de turism în 2008. „Atunci s-a stricat piaţa de internet şi am decis să intrăm într-un alt domeniu;  aveam 25 de ani, iar conjunctura ne-a adus la turism.” Au investit în agenţie 150.000 de euro şi au avut la început 14 angajaţi, însă până în 2010 au redus numărul acestora la patru şi au fost nevoiţi să reorganizeze afacerea, din cauza crizei, potrivit declaraţiilor de atunci ale fondatorilor Genius Travel.

Citește continuarea pe businessmagazin.ro