rosia banana

Ce ati spune despre o bucata de branza noua cu o rosie ca o banana langa? Sau de niste slanina cu o rosie... ananas. In acest moment suna mai degraba ciudat decat tentant, insa acestea sunt legumele viitorului.

 

Cercetatorii din Buzau au in studiu peste 1.200 de soiuri de tomate, multe in culori tipatoare care nu aduc deloc cu ce stim noi. Mai multi cultivatori le-au gustat joi si s-au aratat dispusi sa le planteze in solariile lor. Oferta gazdelor a intrecut toate asteptarile legumicultorilor.

In serele de la statiunea pentru legumicultura din Buzau, cercetatorii au in studiu peste 1.200 de soiuri de rosii. Aici sunt unele bicolore, putin mai departe sunt niste rosii tip lamaie, iar aici avem rosiile tip ardei capia, foarte gustoase, ne asigura cei de aici.Cercetatorii de la statiunea din Buzau se mandresc insa cel mai mult cu rosia tip banana.

 

Costel Vanatoru, cercetator Statiunea de Cercetare Buzau: "Este o tomata foarte buna pentru consum in stare proaspata, o tomata care a gust dulce-acrisor, pretabila pentru masa, nu pentru industializare."

Gospodarii au vrut sa afle cat de productiva poate sa fie cu o clima ca a noastra apoi au si gustat-o.

Cercetatoare: "Sunt foarte gustoase, foarte dulci, timpurii, s-au adaptat foarte bine, merg cultivate si in sera si in camp."

La concurenta cu rosiile banana sunt cele... ananas.
Citește articolul integral pe stirileprotv.ro