caseta valori

În luna iulie 2013, mai mulți clienți ai unei sucursale din Ploiești a băncii Raiffeisen au reclamat la IJP Prahova dispariția unor bunuri și sume de bani totalizând peste un milion de euro. Ulterior, mai mulți clienți și-au retras plângerile, astfel încât prejudiciul a rămas de 2,7 milioane de lei. 

 

Furt de un milion de euro la Raiffeisen Bank Ploieşti

După fix trei ani de cercetări, polițiștii nu au reușit să-i prindă pe hoți. În schimb, au finalizat un dosar penal în care au fost cercetate trei angajate ale băncii.

Acestea sunt acuzate de neglijență în serviciu, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței competente a soluționa cauza.

 

Citește și Revolta păgubiţilor Raiffeisen Bank

Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, din cercetări a rezultat că, în calitate de funcționare ale unei agenții bancare, cele trei nu și-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, din culpă, fapt ce ar fi dus la prejudicierea intereselor a două persoane, prin dispariția mai multor sume de bani și bunuri pe care acestea le aveau depozitate în casetele de valori închiriate de la instituția financiară în cauză.

Interesant este că la momentul producerii furtului printre păgubiți se număra și primarul comunei Plopu, Adrian Bălănescu.

 

Acesta a reclamat că dintr-o casetă de valori închiriată în incinta unei agenţii Raiffeisen Bank din Ploieşti i-au dispărut 410.000 dolari americani, 100.000 de lire sterline, 30.000 franci elveţieni, 8.000 dolari canadieni şi aproape un kilogram de aur, sub formă de lingouri şi bijuterii.