profi

Enterprise Investors, fondul polonez de investiţii care deţine lanţul de supermarketuri Profi, evaluează opţiunile strategice disponibile pentru reţeaua care a ajuns la aproximativ 400 de magazine. Este posibilă o viitoare tranzacţie.

 

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, liderul segmentului de supermarketuri din România, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum și scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei.

PEF VI a achiziţionat 100% din companie pentru 66 milioane EUR în 2009, iar în 2011 a finalizat o investiţie adiţională de 10 milioane EUR. De la tranzacţia iniţială, Profi a crescut într-un ritm alert de la 67 de magazine la aproximativ 400 de magazine în prezent, doar în 2015 deschizând 93 de magazine.

 

Citeste articolul integral pe economica.net