Fondurile de investiții conduse de

 Dacă motto-ul fondurilor de investiții de pe Wall Street este „doar cel mai puternic supraviețuiește”, acesta ar trebui schimbat în „tocilarii vor moșteni pământul” – afirmă Miles Johnson, într-un articol în Financial Times.

 

Acești tocilari, sau „quants”, cum sunt numiți ei, sunt managerii fondurilor de investiții ce folosesc algoritmi matematici pentru a-și ghida jocul de speculație pe piețele financiare. În anul trecut, conform ultimelor cifre, aceștia au avut profituri financiare mult superioare unor nume vechi, cu experiență – ce au raportat pierderi semnificative.

Cei mai bine plătiți 25 de manageri ai acestor fonduri de investiții din lume au realizat un profit cumulat de 12,94 miliarde dolari americani, conform unui clasament anual realizat de revista Institutional Investor Alpha, cu 10% mai mult decât în anul precedent.

Citeste mai mult pe euro-stiri.ro

 

 

Auto-moto
  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

O posibilă nouă obligaţie pentru viitorii şoferi

Cei care vor să obţină permisul de conducere ar putea fi obligaţi să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic. Este iniţiativa unui grup de 31 de parlamentari care au semnat un proiect de lege...