sera flori2

Zeci de mii de flori ar fi trebuit să fie plantate în aceste zile în centrul municipiului Câmpina, doar că totul a fost dat peste cap de vremea rea din weekend-ul trecut, atunci când grindina a distrus o mare parte dintre răsadurile care au fost pregătite pentru decorarea orașului.

 

Opt luni de muncă asiduă s-au dus pe apa Sâmbetei într-o singură oră, iar angajații de la atelierul de sere de la Câmpina încearcă acum să recupereze ce se mai poate. Aplecate asupra răsadnițelor, angajatele serelor plantează cu migală și cu o răbdare greu de imaginat, mii de plăntuțe care vor fi gata de replantat în oraș abia peste câteva săptămâni. Grindina n-a iertat nimic, a ciuruit tot ce era scos afară din seră, pentru aclimatizare.

"Atunci când am văzut că a început să plouă cu grindină, m-am urcat imediat în mașină cu gândul să vin la sere să încerc să salvez ce se mai poate. Din păcate m-am împotmolit cu mașina în sensul giratoriu din dreptul benzinăriei. Gheața deja era mult prea mare pe drum. Mi-am dat seama că deja e prea târziu ca să mai pot face ceva. Când, în cele din urmă, am ajuns al sere am văzut dezastrul. Răsadurile de afară, dar și o bună parte dintre plantele din interiorul serelor erau compromise. Din fericire avem rezerve, așa că în oraș vom avea flori și în această vară, " a declarat Eugen Nica, inginerul horticol al Serelor Câmpina.
Cel mai mult au avut de suferit canna și begonia, flori care ar fi trebuit să schimbe puțin aspectul anost al orașului.

VIDEO Sera de flori de la Câmpina