hale9

După ce managerul Hale și Piețe SA, Emanuel Ilie, a declarat că nu știa de mizeria și igrasia din depozitele aflate la subsolul clădirii Halelor Centrale, observatorulph.ro publică un document care îl contrazice!

 

Citește și Jeg și igrasie în Halele Centrale, clădirea simbol a Ploieștiului

Asociația pentru Protecția Comercianților (APCOM) a trimis încă din ianuarie o adresă către Consiliul de Administrație al societății Hale și Piețe SA Ploiești prin care solicita investiții în igienizarea și modernizarea Halelor Centrale.

Observatorulph.ro publică mai jos documentul integral:

 

CATRE CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL SC HALE SI PIETE SA
DOMNULE PRESEDINTE

Asociatia APCOM, asociatie ce are in prezent 247 membri- Societati Comerciale, Intreprinderi Familiare sau Intreprinderi individuale- ce-si desfasoara activitatea in Complexul Hale Centrale sau in Pietele municipiului Ploiesti, fidela dialogului ca exercitiu esential intr-o democratie, apelam la autoritatea si competenta dumneavoastra in luarea deciziilor privind activitatea SC Hale si Piete SA pentru a va semnala unele masuri sau investitii care nu sufera amanare:
1 Avand in vedere ca in luna decembrie 2015 parcarea a fost ocupata integral cu organizarea targului de iarna, cu grave consecinte asupra vanzarilor, asupra posibilitatii de aprovizionare si asupra posibilitatii consumatorilor de a veni la Hale, solicitam ca in nici o ocazie(paste- martisor-craciun) aceasta situatie sa nu se mai repete. Propunem etajul halelor ca locatie pentru cei ce desfac produse traditionale.
2 Propunem prima ora de parcare gratuit, pentru stimularea consumatorilor de a veni in acest complex. Este o realitate faptul ca pierdem lupta cu concurenta iar prin aceste masuri speram sa reducem acest lucru.
In al treilea rand este necesar realizarea unui sistem de iluminat modern, eficient si economic din punct de vedere al consumului de energie. Actualele neoane nu reusesc nici sa asigure lumina suficienta si pastreaza pana azi amintiri din epoci pe care le dorim uitate.
4 Imbunatatirea curateniei, igienizarea grupului sanitar femei si in general o mai buna administrare a imobilului. Ca sa exemplificam, aratam ca la grupul sanitar femei s-a luat masura opririi apei calde pentru ca existau scurgeri si nu repararea robinetului; geamurile de la Hala de peste de la etaj sunt deschise si iarna pentru ca sistemul de rabatare invechit este coxat; sunt anumite gauri in pardoseala care creaza un risc mai ales pentru purtatoarele de tocuri care ar putea fi reparate punctual, dar sunt acolo de ani; avem firma de paza dar sunt grupuri de cersetori ce agreseaza efectiv clientii nederanjate de nimeni.
Jeg și mucegai la Halele Centrale. Ce vând comercianții de Paște
5 Realizarea cu prioritate a hidroizolatiei Complexului Hale Centrale, edificiu de patrimoniu care datorita infiltratiilor permanente va ajunge foarte curand sa fie afectat in structura de rezistenta cu consecinte ireparabile. Facem apel la bunele dumneavoastra intentii, sa uitati de eventuale interese politice si sa raspundeti pozitiv la acest apel al nostru, prin alocarea resurselor necesare realizarii acestui obiectiv de grad zero. Ca reprezentanti ai ploiestenilor in CA va veti bucura de satisfactia de a fi decis salvarea acestui bun comun, sau veti purta responsabilitatea degradarii lui.
6 Solutii pentru incalzirea interiorului Halelor.
7 Respectarea sectorizarii. Prin hotarari al CL comertul din acest imobil a fost gandit sectorizat. Astfel exista Hala de Peste, Hala de produse lactate, Hala cu produse de bacanie inconjurata de macelarii, iar etajul a fost destinat comertului cu carne de pasare. Nerespectarea sectorizarii a condus la eliberarea multor spatii datorita scaderii vanzarilor. Astfel etajul este ocupat sub 50% din capacitate, de asemenea in sectorul lactate sunt cel putin 3 spatii neocupate.
8 Intelegem sa achitam costurile cheltuelilor commune si de intretinere cu conditia ca acestea sa ne fie si noua prezentate transparent, dar nu intelegem ca in aceste cheltuieli sa fie inclusa salarizarea personalului ce asigura curatenia si administrarea Halelor. Nu este corect sa aveti responsabilitatea angajarii oamenilor iar noi responsabilitatea platii acestora.
9 Dorim sa avem un dialog pe aceste teme cu dumneavoastra de aceea asteptam o invitatie in acest sens la una din viitoarele sedinte pe care le veti avea.
Va multumim pentru disponibilitatea la dialog si va asiguram ca avem cele mai bune intentii.

                                                Presedinte  Romeo Nan