perchezitii frauda banci ploiesti

O rețea de falsificatori de acte în baza cărora mai multe persoane au prejudiciat o bancă a fost anihilată de polițiștii din Ploiești. 

Vezi video din timpul perchezițiilor la finalul textului.

 

Comunicatul IJP Prahova:

Miercuri, 20 aprilie, polițiștii din Prahova au efectuat 27 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 800.000 de lei, prin infracțiuni de înșelăciune, fals și uz de fals, în dauna unei agenții bancare. 23 de persoane au fost aduse la audieri.

În cursul acestei zile, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Județean Prahova a efectuat 27 percheziții domiciliare în Ploiești, la persoane bănuite de înșelăciuni, fals și uz de fals.

 

Din cercetări a reieșit că, prin intermediul unei societăți comerciale din Ploiești, cei în cauză ar fi indus în eroare reprezentanții unei agenții bancare, în vederea obținerii de credite.

Aceștia ar fi folosit înscrisuri falsificate, prin care atestau venituri nereale realizate de agenții economici la care pretindeau că sunt angajați, iar creditele obținute fraudulos pe numele agenților economici nu mai erau restituite unității bancare.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 800.000 de lei.

 

23 de de persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.polițiștii au rdicat de la domiciliile acestora și sediile societăților comerciale documente contabile, documente și carduri bancare și au indisponibilizat diverse sume de bani în vederea recuperării prejudiciului

Perchezițiile sunt au fost executate cu sprijinul Poliției Municipiului Ploiești, luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale și al jandarmilor.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

VIDEO Percheziții la suspecții de fraude bancare