razie politie piata

Cu două săptămâni înainte de Paște, piețele au fost invadate de produse alimentare fără documente de proveniență.

 

Comunicatul IJP Prahova:

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul Județean de Poliție. Prahova a intensificat acțiunile de combatere a comerțului ilicit cu produse alimentare.

 

Astfel, în acest weekend, peste 320 de polițiști de investigare a criminalității economice, ordine publică și siguranță rutieră din cadrul I.J.P. Prahova au fost angrenați în desfășurarea a 28 de acțiuni de verificare a legalității comerțului cu produse alimentare specifice perioadei. Au fost constatate 493 de contravenții, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 217.480 de lei și au consfiscat marfă în valoare de 4.291 de lei.

De asemenea, polițiștii au depistat 14 infracțiuni, din care 5 de evaziune fiscală.

Astfel, vineri, 15 aprilie, polițiștii Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii Colț au organizat o acțiune pentru depistarea neregulilor la regimul comerțului cu produse alimentare. În urma verificărilor activității a două societăți comerciale, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.860 de lei.

De asemenea, au fost confiscate diverse cantități de legume și fructe pentru care nu existau documente justificative și au fost distruse produse alimentare (carne de pui, pește și făinoase) care nu aveau specificat termenul de valabilitate.