noriel

Magazinele de jucării Noriel vor intra în proprietatea fondului de investiții polonez Enterprise Investors, care deține rețeaua de supermarketuri Profi.

 

Tranzacția a avut loc între frații Cristian și George Constantinescu, acționarii majoritari, și fondul Axxess Capital.

“Performanța atinsă de Noriel de-a lungul anilor este impresionantă, iar Enterprise Investors poate continua acest trend ascendent creând, în același timp, noi oportunități pentru Noriel în anii care vin”, a spus Jacek Woźniak, Partener la Enterprise Investors și responsabil de această investiție.

Axxess Capital, care administrează fondurile de investiții RAEF și BAF și este condus de Horia Manda, a cumpărat pachetul minoritar la Noriel în 2010.

 

Grupul Noriel include companiile Noriel Impex (distribuția de jucării), Toys and Games Industry (fabrica de jucării de la Prahova) și Intertoy Zone (divizia de retail fizic - 47 de magazine și online).

Vânzările Noriel au crescut anul trecut cu 30%, la circa 30 milioane euro, 2015 fiind cel mai bun an istoric pentru companiei. Rețeaua de magazine reprezintă aproape 75% din totalul afacerilor grupului Noriel și a avut și cea mai bună evoluție în perioada 2011-2014, cu o creștere medie a afacerilor de peste 40% anual, business profitabil în toată această perioada (3,9 milioane lei în 2014). Distribuția a revenit pe creștere în 2014, după ce afacerile scăzuseră în anii anteriori, și pe profit din 2013. În ceea ce privește fabrica, aceasta a avut o scădere mai abruptă în 2012, de 43%, după care afacerile au reînceput să crească, ajungând în 2014 la puțin peste nivelul din 2011.
Citește articolul integral pe profit.ro