tortul anului

După ce ieri am publicat articolul Cea mai bună pâine din România se face în Prahova, astăzi revenim cu informații despre produsele anului din patiserie și cofetărie premiate la GastroPan 2016.

 

La concursurile secțiunii panificație și cofetărie din cadrul Concursurilor GastroPan 2016, au fost decernate trofeele Tortul și Pâinea Anului 2016. Pâinea din făină integrală cu semințe de in și floarea soarelui realizată de Baboia Doina de la Vel Pitar SA a câștigat trofeul Pâinea Anului 2016 fabricată industrial în România, iar trofeul Pâinea Anului 2016 realizată artizanal în România i-a revenit reprezentantului firmei Adriana Bolgiu SNC, Beldiman George. Tortul Anului 2016 este Julf Cake, un tort special, realizat de Cazacu Elena Ada de la Vipp Fashion Srl, cofetăria care a câștigat și trofeul Tortul Anului 2015.


Una din noutățile acestei ediții GastroPan fiind crearea a două subcategorii la competiția pentru titlul „Pâinea Anului 2016”, în funcție de procesele tehnologice și cantitățile produse, am premiat cea mai bună pâine fabricată industrial și cea mai bună pâine realizată artizanal în România.

Premiații categoriei Pâinea Anului 2016 fabricată industrial în România:

Locul I: Baboia Doina – Vel Pitar SA
Locul II: Berszán Béla – Madexport Srl.
Locul III: Imreh Piroska – Dona Brut Srl.

 

paine-industrial resize

Premiații categoriei Pâinea Anului 2016 realizată artizanal în România:

Locul I: Beldiman George – Adriana Bolgiu SNC
Locul II: Surugiu Gabriel – Mons Mellis
Locul III: Bocskor István – Primula Srl.

paine-artizanala resize

Premiații categoriei Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie:

 

La secțiunea Panificație am premiat și cea mai impresionant creație artistică din aluat de panificație. Tematica categoriei Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie a fost Povești din copilărie. Câștigătorul  categoriei a fost Farkas Ferenc de la Madexport Srl, cu creația lui artistică numităÎntâlnirea lui Matei Corvin cu viteazul Pavel Chinezul. Premiații categoriei:
Locul I: Farkas Ferenc – Madexport Srl.
Locul II: Tőkés Tibor – Dona Brut Srl.
Locul III: Bartalis Csaba – Harmopan SA

creatie-art-panif resize

Premiații categoriei Produse de Patiserie:


Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul realizat de către Amza Roxana de la compania Vel Pitar SA, un produs din aluat fraged, din făină de secară, cu piper roșu și umplutură de caramel sărat. Premiații categoriei Produse de Patiserie:
Locul I: Amza Roxana – Vel Pitar SA
Locul II: Bocskor István – Primula Srl. 
Locul III: Diószegi László – Madexport Srl.

 

patiserie resize

Tortul Anului 2016

Tortul reinventat, Julf Cake este Tortul Anului 2016, inspirat din tradiția de Crăciun a femeilor de la țară care umplu cu julfă (cremă din semințe de cânepă) „Pelincele Domnului”. Blatul tortului este din bezea și făină din sâmburi de struguri roșii este un blat sănătos, fără gluten, cu vitamine și antioxidanți, iar crema este un mousse din julfă, precum și un mousse din fructe proaspete și coapte de soc. Premiații categoriei:
Locul I: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl.
Locul II: Bejan Marinel – Damarin B&C Srl.
Locul III: Robu Lavinia – Cofetăria BomBo – Mekapat Srl.

tortul-anului resize

Creație artistică din pastă de zahăr

Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr a fost inspirată din carnavalul venețian, realizată de Velniceriu Ionela de la Megasimitis Srl. Premiații categoriei:
Locul I: Velniceriu Ionela – Megasimitis Srl
Locul II: Râpa Otilia – Fantezia Decor Srl.
Locul III: Antochi Irina – SC Patipan Com Srl.

creatie-artistica-tort resize

sursa: gastropan.ro