perchezitii mascati flagrant

Astăzi, procurorii DIICOT au descins la mai multe adrese din Prahova unde locuiesc administratori de firme bănuți de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat depășește 3.000.000 euro.

 

Comunicatul DIICOT

La data de 30.03.2016 procurorii  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bacău, Ploieşti, Cluj şi Oradea  au efectuat un număr de 46 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza  municipiilor Constanţa, Bucureşti, Bacău, Cluj, Oradea şi alte localităţi în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă  că  membrii grupului infracţional organizat au înregistrat în contabilitatea societăţii autorizate ca  antrepozit fiscal, operaţiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi fiscale sau documente justificative emise in acest sens de societăţi de tip fantomă ( nu funcţionau la sediul social, nu aveau angajaţi şi ai căror asociaţi şi administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracţional organizat), cu scopul de a a evita plata către bugetul consolidat al statului a T.V.A.

 

    Prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 3.000.000 euro.