benzinarii tiriac

Ion Ţiriac vrea să lanseze un lanţ de 200 de benzinării fără spaţii de servicii în care şoferii plătesc rapid cu cardul după ce alimentează maşinile cu carburtant. Câteva dintre acestea vor fi disponibile și în Prahova.

 

Te-ai săturat de celebra întrebare dacă vrei o cafea sau un biscuite atunci când plăteşti carburantul la casă? Celebrul om de afaceri Ion Ţiriac vrea să te scutească de această problemă şi pregăteşte lansarea unui nou lanţ de benzinării prin intermediul Ţiriac Energy, companie care activează pe piaţa produselor petroliere.

Ideea este apariţia unui lanţ de 200 de benzinării care să nu ofere şi spaţii de servicii, ci doar pompe de alimentare dotate cu dispozitive care să permită plata rapidă cu cardul bancar. În acest fel, şoferul opreşte, alimentează, plăteşte şi pleacă, fără să mai treacă pe la casa de marcat situată într-un centru de servicii lângă benzinărie.

 

"Ne-am propus să aducem ceva nou. Vrem să clădim o reţea de puncte de alimentare formată din 200 de puncte în următorii 3-5 ani, de tipul do-it-yourself. Experienţa este cât se poate de simplă, plăteşti cu un card şi pleci. Este un alt model şi credem că vom avea un rol foarte important pe zona aceasta de nişă", spune Remus Hîrceagă, CEO la Ţiriac Energy.

În prezent, doar Rompetrol şi Petrom mai au benzinării cu autoservire, însă acestea sunt puţine la număr şi sunt amplasate în special în mediul rural. În prezent, în România există aproximativ 2.000 de benzinării, iar cele mai multe aparţin celor de la Petrom, OMV, Rompetrol, Lukoil şi Mol.
Citește articolul integral pe Ziarul Financiar

 

Economic
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Peste 50.000 de turiști în luna iulie în Prahova

Prahova, potrivit datelor statistice, a avut în iulie un număr mult mai mare de turiști, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna...