magazin second hand

Un altfel de magazin second-hand, unul de jucării, a apărut în Ploiești. Îl găsești pe strada Nicolae Bălcescu, pe linia tramvaiului 101, în spatele fostului tribunal.

 

Afacerea inedită a fost pusă pe roate de către Silviu, un târnăr de 32 de ani, după ce a observat prețul exagerat al jucăriilor de calitate comercializate în România.

Acesta a vrut să ofere ploieștenilor posibilitatea de a le cumpăra copiilor jucării sigure și de bună calitate, la prețuri accesibile.

Jucăriile aflate la vânzare nu sunt foarte uzate datorită materialului rezistent din care sunt făcute. Cele mai multe jucării sunt de tip lego, păpuși, mașinute sau figurine.

 

La scurt timp după deschiderea magazinului, tânărul întreprinzător a avut parte de un feedback pozitiv din partea clienților.

„Ca să știi că ești pe drumul cel bun este nevoie să discuți mult cu clienții. Trebuie să faci oamenii să conștientizeze că este mult mai avantajos să cumperi jucării la mâna a doua la prețuri de 15-20 de ori mai mici decât cele achiziționate din magazinele tematice. La prima vedere, atunci când văd prețul din geam, oamenii sunt ceva mai reticienți. Însă, după ce le explici care sunt avantajele achiziționării jucăriilor deja folosite își dau seama că este chiar o afacere foarte bună”, povestește Silviu.

La majoritatea articolelor, singurul lucru din care îți dai seama că sunt jucării second-hand este doar locul din care le cumperi. Starea lor foarte bună nu trădează faptul că au mai fost folosite și de alți copii.

 

Articolele se vând la kilogram în funcție de prețul pieței, iar lotul se reînoiește odată la două săptămâni. În prima zi se vând la prețul maxim, dar acesta scade până la epuizarea lotului. Toate articolele sunt aduse exclusiv din Marea Britanie.

Drumul acestora până la Ploiești este următorul: atunci când un copil s-a plictisit de o jucărie, o donează unui centru de colectare, iar de acolo pleacă în depozite, de unde sunt cumpărate de comerciați precum Silviu.

Afacerea este promovată și desfășurată și în mediul online. Antreprenorul a creat o pagină de facebook pe care își vinde produsele. Pe această pagină sunt postate fotografii cu jucăriile din magazin și cu prețurile aferente. De asemenea, există și un site pe care oamenii pot viziona produsele și plasa comenzi.

 

Silviu și-a ales și un slogan inspritat: „A doua șansă la jucării”.

Galerie FOTO Jucării la kg

magazin jucarii

magazin jucarii folosite