Direcția Generală Antifraudă a declanșat acțiunile de control în comerțul cu flori și plante ornamentale, verificând atât florării, cât și pe vânzătorii ambulanți care comercializează marfa în fața mașinilor.

 

Anterior, Antifrauda a anunțat că va începe acțiuni de monitorizare și control ale comerțului cu flori și plante ornamentale, a unităților de alimentație publică și a saloanelor de înfrumusețare, în toată țara, într-o Operațiune pe care a denumit-o "Venus".

Operațiunea are ca scop diminuarea evaziunii fiscale în comerțul cu flori și plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deținătorilor de depozite, a producătorilor și a comercianților engros și en detail ca să-și organizeze mai riguros activitatea economică, evidențele financiar-contabile și fiscale. Un alt obiectiv este creșterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice.

În ultima jumătate de an, ANAF a mai avut două operațiuni ample de verificare: Cristal, în domeniul centrelor angro și Revelion, a barurilor, restaurantelor și cafenelelor, în perioada sărbătorilor de iarnă.
sursa: profit.ro