Cei zece administratori de societăți comerciale reținuți, miercuri, pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un dosar de evaziune fiscală, au fost plasați sub control judiciar pe cauțiune de Tribunalul Prahova. Ca să scape de arestul preventiv, aceștia trebuie să depună o cauţiune între  25.000 lei și 15.000 lei fiecare. Decizia nu este definitivă, iar procurorii au făcut deja contestație la Curtea de Apel Ploiești.

 

Cei zece administratori de societăți comerciale sunt

1. CONDORACHE AUREL, 2. DINCĂ NICOLAE, 3. COANCĂ GHEORGHE, 4. IVAN GHEORGHE, 5. GÎLEA MARIANA, 6. GÎLEA FLORIN-COSMIN, 7. GURĂU EMILIA, 8. SANDU DOREL, 9. IANCU GRIGORE, 10. NICOLAE ALEXANDRU. Ei sunt acuzați că, începând din anul 2008 racolau muncitori din zonele defavorizate din Prahova, în special din Filipeștii de Pădure, Filipestii de Targ, Dițesti și Măgureni. Oamenii erau trimiși să muncească la negru pe șantiere din Capitala, după care primeau doar o mica parte din banii încasați de angajatori. Surse judiciare au precizat că multe dintre șantierele unde lucrau muncitorii plătiți la negru din Prahova aparțineau inclusiv Primăriilor de sector din București.

 

În urma perchezițiilor care au avut loc la sediul societăților comerciale din Prahova, București și Dâmbovița au fost confiscate 43.000 lei,  aproape 11.000 dolari, 3.200 de euro, un kilogram de bijuterii din aur și au fost indisponibilizate 26 de autoturisme și autoutilitare și șase imobile.

Prejudiciul în acest dosar a fost stabilit la suma de aproximativ 6 milioane de lei prin nedeclararea reală a veniturilor, neplata taxelor, impozitelor și a TVA.