ECOLACT PROD SRL Păuleşti, societate implicată în programul “Lapte şi Corn” (ediţia 2015/2016) a intrat în insolvenţă, la propria cerere, pe 22 decembrie 2015 (Dosar 8219/105/2015, Tribunalul Prahova). În cererea introductivă, debitoarea a precizat că “datoriile către creditori depăşesc suma de 8.000.000 lei“.

 

 Un raport al administratorului judiciar (din 22 ianuarie 2016) dezvăluie o situaţie incredibilăce se înregistrează la ECOLACT PROD SRL. Deşi avea contract cu CJ Prahova (în cadrul Asocierii LIDO GARBE SRL – ECOLACT PROD SRL – VOIPAN SIL SRL – VEL PITAR SRL), pe28 noiembrie 2015, “între ECOLACT PROD SRL, în calitate de locatator, şi GREEN MATT SRL, în calitate de locatar, a fost încheiat un contract de închiriere, având ca obiect închirierea imobilului Fabrica de lapte (situat în intravilanul comunei Păuleşti, la adresa Păuleşti, str.Zootehniei nr.734D, judeţul Prahova), împreună cu capacităţile de producţie aferente desfăşurării obiectului de activitate, mijloacele fixe şi obiectele de inventar conform Anexelor încheiate la Contractul de închiriere. Contractul de închiriere a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani, termen care a început să curgă de la data semnarii procesului-verbal de predare primire a imobilului închiriat. Conform clauzelor contractuale, societatea GREEN MATT SRL urma să plătească, pe întreaga perioadă a contractului, o chirie fixă de 5.000 euro/lună, fără TVA. Totodată, în contract s-a prevăzut faptul că preţul chiriei lunare rămâne ferm şi neschimbat pe toata durata de valabilitate a contractului, ECOLACT PROD SRL neavând dreptul, în nicio situatie, să aplice şi/sau pretindă locatarului modificarea în vreun fel a cuantumului chiriei, modalitatilor şi condiţiilor de plata prevăzute în contract”.

 Altfel spus, ECOLACT PROD SRL a închiriat fabrica de lapte, ajungând astfel în situaţia de a nu mai putea produce laptele pentru preşcolari şi elevi. Administratorul judiciar a denunţat contractul şi a “solicitat societăţii GREEN MATT SRL Bucureşti (CUI: 34429466) ca, în termen demaxim 5 zile de la data denunţării Contractului de închiriere, să procedeze la eliberarea imobilului închiriat şi la predarea mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar“. Până la data întocmirii raportului menţionat, GREEM MATT SRL nu s-a conformat somaţiei.

 

 În acelaşi document, Mihai FRUNZETI spune foarte clar că, fără fabrica de lapte închiriată firmei din Bucureşti, ECOLACT PROD SRL nu poate respecta contractul de furnizare din cadrul programului “Lapte şi Corn”, motiv pentru care a solicitat acordul Consiliului Judeţean Prahova pentru a se furniza laptele UHT fabricat de către societatea SIMULTAN SRL.

 CJ Prahova a refuzat, motiv pentru care administratorul judiciar a încercat altă şmecherie şi, pe 19 ianuarie 2016, “a propus ca soluţie pentu reluarea livrărilor acceptarea produselor cu inscripţia «Fabricat în România pentru ECOLACT PROD SRL»”. Şi de această dată răspunsul a fost negativ, cu menţiunea că instituţia prahoveană a atras atenţia că se va considera reziliat contractul dacă societatea nu respectă prevederile acestuia.
Citește articolul integral pe supervizor.ro