Vești bune pentru românii care nu au timp să stea la cozi, la ghișee, pentru a-și plăti taxele și impozitele la bugetul de stat. Vor putea să plătească online, cu cardul, de acasă sau de la serviciu, fără perceperea unor comisioane.

 

Trezoreria Statului va accepta plata online cu cardul a taxelor şi impozitelor online la bugetul de stat şi la bugetele locale, după ce Ministerul de Finanțe a semnat un acord de licențiere a Trezoreriei ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro. Proiectul urmează să fie implementat în trei luni și va fi finanțat din fonduri europene, scrie profit.ro.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat că acesta este un pas important pe care Ministerul Finanțelor Publice îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor, care vor putea plăti taxele și impozitele de acasă sau de la serviciu.

„Consider că uşurinţa cu care ne plătim taxele şi impozitele este esenţială pentru o colectare mai eficientă şi pentru creşterea gradului de conformare voluntară. Este şi o expresie a respectului pe care îl avem pentru cetăţean. Infrastructura nou creată este deschisă pentru toate sistemele de plată care acceptă autorizarea Trezoreriei în condiţiie legislaţiei în vigoare”, a precizat ministrul de Finanțe.

 

Implementarea tehnică a sistemului va fi realizată de MasterCard. Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru România, a spus că licenţierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plăţi cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezintă o premieră mondială.

Guvernanții promiteau încă din 2014 că persoanele fizice vor putea plăti cu cardul, online şi la terminalele Trezoreriei, impozitele şi taxele administrate de către ANAF. Sistemul trebuia fie activ încă de anul trecut, însă  proiectul pentru implementare a fost depus abia in iulie 2015, astfel că respectarea termenelor anunțate initial a fost imposibilă. 

 

 

sursa: libertatea.ro

 

Mai multe articole
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Adolescent în vârstă de 17 ani dat dispărut în Prahova. Tânărul a plecat de acasă în urmă cu patru zile

  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Proiectul de transmitere pe internet a meciurilor Petrolului, sprijinit de Veolia și club

  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Un ploieștean care a vrut să obțină numere roșii la o mașină adusă din Germania acuză autoritățile de discriminare