McDonalds România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante, cu afaceri de circa 100 milioane euro şi cu aproape 70 de unităţi de tip fast-food, şi-a schim­bat acţionarul  în acest weekend. Astfel, gigantul american McDonalds a vândut operaţiunile locale către un fran­ci­zat din Malta, potrivit datelor ZF.

ZF a scris încă de acum un an şi jumătate că grupul american îşi caută un partener care să preia franciza operaţiunilor locale, în contextul în care România este o piaţă prea mică pentru o prezenţă directă. Americanii au local 67 de restaurante cu afaceri de aproape 100 mil. euro, fiind de departe cel mai mare jucător local de pe piaţa de restaurante. McDonald’s deţine de astfel 10% din toată piaţa locală de restaurante.

Pentru Premier Capital din Malta, România devine a şasea piaţă unde compania deţine franciza McDonald’s şi va fi totodată şi cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unităţi sub brandul fast-food. Prin com­para­ţie, în toate celelalte cinci pieţe sunt circa 60 de restaurante, potrivit site-ului Premier Capital.

Pe de altă parte, potrivit mediafax, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de prezenţă pe piaţa din Hong Kong, McDonalds a decis să deschidă în acest oraş un nou restaurant, denumit McDonalds Next , care este complet diferit de restaurantele lanţului de fast-food.

 

Responsabilii lanţului au declarat că se doreşte ca McDonalds Next să fie "o versiune modernă şi progresivă", în pas cu noile tendinţe în alimentaţia oamenilor.

Astfel, pentru noua locaţie s-a renunţat chiar şi la celebrele culori roşu şi galben, mizându-se pe culorile alb, negru pentru noul logo, pe iluminare ambientală şi pe interioare cu multă sticlă şi metal.

La Next consumatorii au posibilitatea de a-şi comanda numeroase tipuri de salate, de la barul de salate special creat în acest sens, sau pot cere ingrediente precum quinoa.

 

A fost diversificat, de asemenea, sortimentul de cafele oferit consumatorilor, care au la dispoziţie o gamă largă de gadgeturi de ultimă generaţie pentru a petrece cât mai mult timp în restaurant.
Galerie Foto Mc Donalds Next

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....