conpet aniversare 25 de ani

Societatea Conpet SA a marcat astăzi două evenimente importante: 115 ani de transport al țițeiului prin conducte, dar și 25 de ani de existență modernă. La eveniment a fost prezent și ministrul secretar de stat al Ministerului Economiei, Aristotel Marius Jude.

Jubileul Conpet S.A., eveniment unic in istoria petrolului românesc, a reunit mai multe personalități locale si centrale. Evenimentul a avut loc la sediul Conpet din Ploiești și a fost o bună ocazie de prezentare atât a istoriei societății, dar și a investițiilor realizate de-a lungul celor 25 de ani de existență.

În prezent, prin Conpet S.A., România dispune de un Sistem Național de Transport modernizat, cu o lungime de 3.800 de km, cu o capacitate de 27 de milioane tone/ an și un Dispecerat complet automatizat. Rețeaua de conducte magistrale traversează 24 de județe din România.

„Bursa de Valori București, barometrul cel mai obiectiv al economiei de piață, a validat evoluția și performanțele companiei”, a declarat Liviu Ilași, directorul general al Conpet S.A.

În 2013, pe 5 septembrie, acțiunile societății au fost listate la Bursa de Valori București, Conpet S.A. fiind printre primele companii din sectorul energetic care a ales deschiderea către piața.

,,Toate proiectele realizate în cadrul Conpet sunt fundamentate pe calitatea si profesionalismul angajaților noștri, care au transformat compania intr-un reper al sectorului energetic românesc”, a declarat Liviu Ilasi, director general al Conpet SA.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Instituției Prefectului, dar și foști și actuali colaboratori ai societății. Prefectul județului, Rodica Paraschiv, a acordat o diplomă de merit pentru activitatea Conpet și a felicitat modul în care societatea a reușit să dezvolte un management performant. Diplome de merit au fost acordate de societate și foștilor directori ai Conpet, cei care au pus bazele transportului prin conducte a țițeiului.

Societatea Conpet SA a luat ființă pe 22 ianuarie 1991, devenind astfel operatorul Sistemului Național de Transport al țițeiului, gazolinei, condensatului și etanului lichid prin conducte. (P)

 

 

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...