Aproape 22% din proiectul iniţial al Therme, în sumă de 29,5 milioane euro, a fost finanţat prin ajutor de stat, ceea ce înseamnă că statul a suportat 6,6 milioane euro, din contribuţiile cetăţenilor. Reprezentanţii Therme precizează că valoarea totală a investiţiei, în momentul finalizării ei, în decembrie 2015, a fost extinsă la 50 milioane euro, iar valoarea anunţată de Finanţe era cea prevăzută în proiectul depus în 2013.

 

 

"Investiţia în valoare de aproximativ 29,5 milioane de euro a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro (28,8 milioane de lei), va crea cel puţin 200 de locuri de muncă şi va genera contribuţii la dezvoltarea regională prin plata directă de taxe şi impozite la bugetul de stat şi bugetele locale de aproximativ 10,4 milioane de euro până în 2020", precizează Ministerul de Finanţe, citat de b365.ro.

Centrul spa deschis joi, în Baloteşti, se laudă cu o zonă de tobogane de 1500 mp, mai multe piscine cu minerale, şase saune 500 de palmieri, dar şi o parcare în care încap 1800 de maşini.

Citește și S-A DESCHIS CEL MAI MARE PARADIS TROPICAL DIN EUROPA, LA 40 DE KM DE PLOIEŞTI. RECORDURI DOBORÂTE

 

Proiectul Therme transformă apa geotermală captată de la o adâncime de 3.100 m, în zona comunei Baloteşti, judeţul Ilfov.

Valoarea ajutorului de stat reprezintă 13% din investiţie. Complexul turistic Therme este finanţat de stat în cadrul Programului multi-anual de ajutoare de stat pentru dezvoltare regională. Alte nouă companii au primit ajutoare în valoare de circa 100 milioane euro, în cadrul aceleiaşi scheme de finanţare.
sursa: gandul.info