Un ploieștean care s-a dus la Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești pentru a i se elibera un certificat fiscal a constatat că, din dorința de a se face economie la hârtie, angajatul a refolosit un adocument aparținând unui alt contribuabil, cu toto cu datele de identificare ale respectivului.

 

Mesajul cititorului nostru a fost următorul:
"Am fost la administratia fiscala si am depus un dosar sa iau un certificat fiscal. Ca sa faca economie la hartie mi-au dat o foaie care pe verso contine datele personale ale altui cetatean. Cred ca s-a incalcat astfel legea privind protectia datelor cu caracter personal". 

La solicitarea observatorulph.ro, conducerea SPFL ne-a transmis următorul punct de vedere:
"Am verificat fapta semnalata de dumneavoastra. Situatia prezentata de cititorul dumneavoastra nu este o practica, ci un accident.
Salariatul nostru a folosit, din greseala,un rebut,  pentru a imprima sumarul de plata.
Fara a fi o scuza, va informam ca " sumarul de plata " este un document intern, emis de inspector si dus de contribuabil la casierie ( acolo unde si ramane ), in vederea incasarii sumelor inscrise in acesta. O astfel de hartie nu depaseste, in mod normal, granitele institutiei noastre ( dupa cum puteti observa, nu poarta semnatura sau stampila ).
Salariatul emitent a fost atentionat in legatura cu situatia pe care a creat-o , din dorinta de a face economie la hartie, fara a se gandi ca acest fapt poate avea astfel de consecinte".
Reamintim că în urma articolui publicat de observatorulph.ro, Gafă a Casei de Asigurări Prahova: a publicat adresele a peste 18.000 de cetăţeni pe internet, instituția a fost AMENDATĂ cu 8.000 de lei
Actele eliberate de angajatul SPFL din dorinta de a face economie la hârtie: