- Publicitate -

Fraudă la înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Precizările AFM

Data:

Distribuie articolul:

Administrația Fondului pentru Mediu respinge orice acuzație cu privire la posibilitatea fraudării programului Casa Verde și vine cu următoarele precizări.

- Publicitate -

„Proiectarea, dezvoltarea, testarea și implementarea unui sistem informatic care să permită gestionarea și simplificarea activităților privind înscrierea solicitanţilor au fost realizate exclusiv de către angajații Administrației Fondului pentru Mediu pe o infrastructură de tip cloud, proprietate a unui provider de cloud public, în vederea eficientizării, monitorizării și realizării de situații privind evoluția programului, pe baza datelor și rapoartelor existente în cadrul aplicației.

Aplicația informatică este programată să pornească automat la datele în care încep înscrierile pentru fiecare regiune, la ora 10:00:00, neexistând posibilitatea înregistrării în prealabil a unor dosare în baza de date. În plus, cloud-ul public folosit permite auditarea tuturor tranzacțiilor la nivel de baze de date, astfel se pot vedea toate operațiunile efectuate pe acestea.

Folosirea roboților de automatizare este interzisă, fiind pregătiți la nivel de aplicație cu o serie de măsuri specifice cum ar fi codul CAPTCHA de la pasul 4 și monitorizarea în timp real. De asemenea, se efectuează intern o serie de analize specifice de tip forensic cu scopul de a identifica dacă au fost folosite astfel de programe informatice, după fiecare închidere de sesiune ca urmare a epuizării fondurilor disponibile.

- Publicitate -

Pentru a face față volumului istoric de accesări, componentele aplicative ale soluției, cât și serviciile dependente au fost scalate corespunzător și acoperitor pentru traficul anticipat, fiind folosite 15 platforme virtualizate. În momentele de încărcare maximă, resursele de calcul, pentru toate instanțele, au presupus aproximativ 120 vCPU (procesoare virtuale), 480 GB de memorie RAM, cu posibilitatea scalării live la 30 de platforme virtualizate cu o memorie RAM de 608 GB și 304 vCPU dacă situația o impunea. Aceste resurse au fost monitorizate permanent și reduse imediat ce valorile de trafic s-au redus.

Citește și Au început înscrierile în Programul Casa Verde Fotovoltaice. Ce persoane pot depune dosare

Sesiunea aferentă Programului Casa Verde 2023 – Regiunea Centru a înregistrat un număr record de accesări:

– 1,45 milioane de accesări în 25 minute de la 9:45 până la 10:10;

- Publicitate -

– 595.000 de accesări în 4 minute de la 9:58 la 10:02;

– durata înregistrată în aplicație pentru înscrierea a 12.253 de dosare a fost de 3 minute și 56 de secunde.

De asemenea, pentru a veni în ajutorul persoanelor fizice, a fost postat în data 17 mai 2023, pe toate canalele de informare ale instituției manualul de înscriere a solicitanților persoane fizice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, pentru a se familiariza cu aplicația informatică și pentru a observa modalitatea de încărcare a documentelor necesare.

- Publicitate -

Manualul de înscriere a fost realizat pe o versiune de test a aplicației, iar scopul acestui material este exclusiv de prezentare a modalității de înscriere în aplicația informatică. De asemenea, durata materialului este de 2 minute și 41 de secunde, timp suficient pentru a putea procesa informațiile prezentate, pentru ca mai apoi, la momentul înscrierii, persoanele fizice care doresc să se înscrie în program să poată efectua procesul într-un ritm mai alert.

Aplicația informatică a fost concepută pe principiul depunerii directe, întocmai pentru a evita apariția unor probleme tehnice referitoare la funcționarea aplicației, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului.

Întreg procesul de derulare a acestui program a fost simplificat și digitalizat, astfel că programul se desfășoară exclusiv prin intermediul aplicației informatice, care este pusă la dispoziția cetățenilor de către AFM, în mod nediscriminatoriu.”, a fost mesajul transmis de către AFM pe Facebook.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

7 COMENTARII

 1. Indiferent de modul în care încercați sa va justificați ,nu este un mod real de a se face înscrierea an programul casa verde,pentru instalarea panourilor fotovoltaice ,pentru ca sint persoane care nu știu sau nu pot sa folosească tehnica actuala,fiind rămași neanscrisi cei care au nevoie cei mai mult de asa ceva,trebuie folosita modalitate pt.insciere adecvata realități din viata ,din teren.
  te cei care au nevoie cel m

 2. Este vorba cel putin de discriminare. Au prioritate absoluta cei care lucreaza in IT sau cei care au apelat la persoane cu abilitati in domeniul IT SAU A LUCRULUI CU CALCULATORUL. Este ceva similar cu a pune in concurs de atletism un pensionar si un atlet de 22 de ani. Nici o sansa pentru primul. Este de fapt o frauda careia i s-a dat o aparenta de actiune echitabila. Sanse egale? Cum? Imaginati o societate cu specialisti care depun dosarele diverselor persoane care nu au aptitudinile necesare unei completari in 3 minute. Ar trebui facuta o analiza pe judete, orase pentru a se vedea eventualele nereguli. Inclusiv asupra varsyei castigatorilor. Ar putea iesi informatii interesante.

 3. Apropo de înscrieri la Casa verde:m-am înscris în data de 24.05 la ora 10 și 2 secunde primind răspuns că s-au epuizat fondurile, e corect?Să fim serioși,în doar 2 min toată zona de centru?

 4. Am completat totul rapid, în jur de 2 minute, dar când am bătut codul captcha a venit mesajul cu cod greșit, de 4 ori același răspuns, iar a 5 oară mesajul că fondurile au fost epuizate! Nu știu dacă este ceva ilegal la mijloc, eu am scris ce am pățit eu !

  • același lucru l-am pățit și eu cu codul captcha, l-am introdus de 2 ori greșit deși am fost foarte atent la ce am tastat și nu cred că a fost problema la mine, apoi am dat de 4 ori regenerare la cod și apoi am introdus și a mers. Din fericire în cazul meu m-am încadrat în timp dar am pierdut vreun minut la treaba asta.

   Eu am depus dosarul pentru mama mea pentru că ea nu ar fi avut nicio șansă să se încadreze în timp. Nu lucrez în IT dar mă descurc să dau copy/paste

  • Codul captcha trebuie completat cu litere mici ,in filmulețul de prezentare se observă lucrul acesta,așa mi am dat și eu seama,și am scos caps-ul.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Actrița Shannen Doherty, îndrăgita ”Brenda” din serialul Beverly Hills 90210, a încetat din viață la 53 de ani

Actrița a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015, iar în 2017 a anunțat că boala a intrat în remisiune. Însă în 2019, cancerul a reapărut și s-a extins.

Petrolul debutează luni, în noul sezon al Superligii, contra celor de la FC Buzău

Partida se va juca luni, de la ora 21:30, pe “Ilie Oană”.

Au fost identificate cu 60% mai multe mașini furate, care ajung în vămile din România, anul acesta față de 2023

Verificați întotdeauna dacă mașina second pe care o cumpărați nu figurează ca fiind furată!

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Actrița Shannen Doherty, îndrăgita ”Brenda” din serialul Beverly Hills 90210, a încetat din viață la 53 de ani

Actrița a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015, iar în 2017 a anunțat că boala a intrat în remisiune. Însă în 2019, cancerul a reapărut și s-a extins.

Petrolul debutează luni, în noul sezon al Superligii, contra celor de la FC Buzău

Partida se va juca luni, de la ora 21:30, pe “Ilie Oană”.

Au fost identificate cu 60% mai multe mașini furate, care ajung în vămile din România, anul acesta față de 2023

Verificați întotdeauna dacă mașina second pe care o cumpărați nu figurează ca fiind furată!
- Publicitate -