- Publicitate -

Investitorii sunt în căutarea unui taur pe care să-l ia de coarne – Va exista o piață a taurului pentru aceștia?

Inflație și criză sunt doi termeni pe care probabil îi auzi din ce în ce mai des, mai ales dacă interacționezi sau faci partea din lumea investițiilor – fie ele tradiționale, fie online. Este de la sine înțeles faptul că investitorii pot avea foarte multe de pierdut dacă nu-și gestionează investițiile corespunzător într-o astfel de perioadă.

Tocmai de  aceea, în ziua de astăzi, orice tip de investitor trebuie să învețe cum să identifice un bull market – o piață a taurului. Pentru mulți, o astfel de piață este singura oportunitate pentru a face o investiție bună, destinată viitorului lor, după cum s-ar spune. Totuși, piața de investiții în general nu pare să fie de partea lor, continuând să țină taurul ascuns într-o arenă – în loc să-l lase liber pe străzi.

Întrebarea este – va exista o piață a taurului pentru investitori?

Raportul mult așteptat al inflației – ce va spune acesta?

Acum două zile, doi indici importanți în lumea investitorilor, S&P 500 și Dow, își închideau activitatea zilnică pe plus – Dow cu aproximativ 30040 puncte și S&P 500 cu aproximativ 3700 puncte. Cel din urmă indice sparge astfel o rundă de șase zile întregi de pierderi.

Pe baza acestor informații, investitorii deja încep să prezică rezultatul raportului de inflație care va da de ochii lumii, după cum s-ar spune, în următoarea zi de joi. Majoritatea investitorilor sunt de părere că aceste creșteri de prețuri pe care le experimentează lumea – în special România – vor atinge o valoare maximă foarte curând.

Pentru moment, se pare că taurul rămâne închis în arenă. Piața de acțiuni este în scădere din toate punctele de vedere, iar inflația nu pare că se va potoli nici în această lună și nici în următoare.

În alte cuvinte, acest an a fost și continuă să fie o piață a ursului, care îi devorează încet-încet pe investitori. Ursul, după cum bine știi, nu are coarne de care poate fi apucat – acesta nu poate fi controlat.

Există condiții pentru o piață a taurului?

Conform Jeff DeGraaf (Renaissance Macro Research), sentimentul în rândul investitorilor este unul care poate fi caracterizat de termenul bullish. Mai exact, piața de investiții pare că prezintă foarte multe caracteristici de tip bullish, aspect pentru care investitorii se pregătesc serios, după cum s-ar spune.

Această afirmație este susținută de caracteristicile joase ale pieței tip bullish din ultimele săptămâni. Acestea au fost atât de joase încât investitorii cu experiență nu au văzut nimic altceva decât un semn de recoltă.

De exemplu, aruncând o privire la acțiunile META, poți observa că acestea au fost într-o scădere relativ continua în ultimul an. Totuși, ultimele săptămâni au marcat o stabilizare a acestui fenomen de alunecare a pieței. Să fie acesta semnul unui taur care abia așteaptă să fie luat de coarne pentru investitori?

Inflația și prețurile – cum se prezintă acestea?

Conform analiștilor de la Morgan Stanley, prețurile mărfurilor vor atinge valori normale în curând – desigur, după ce acestea for atinge un maxim. În timp, lanțurile de aprovizionare vor putea gestiona cererea, iar prețurile vor reveni la normal. Pe de altă parte, există un jucător important care poate pune o mare piedică pieței taurului.

Acest jucător este China, locație în care prețurile la energie electrică continuă să crească și restricțiile legate de pandemie încă există. Acesta este unul dintre factori care, pentru moment, mențin taurul sub control și evident, supără unii investitori.

Desigur, trebuie să înțelegi faptul că, în cele mai multe cazuri, direcția pieței nu poate fi prezisă. Apoi, această direcție este în mare  parte influențată și de sentimentul investitorilor – cât mai multă încredere într-o piață de tip bullish poate cauza fix opusul.

Aceasta este volatilitatea pe care mare parte din investitori o iubesc nespus, după cum s-ar spune. Totuși, chiar și cei care îndrăgesc volatilitatea nu investesc fără a urmări informațiile și noutățile mai întâi.

Niciodată să nu uiți de prima și cea mai importantă regulă a investițiilor – anume să investești mereu doar atât cât poți pierde și să nu faci acest lucru fără a cerceta piața mai întâi.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Avarie la rețeaua de apă a municipiului Câmpina. Explicația Hidro Prahova

Municipiul Câmpina, al doilea ca mărime din județul Prahova, a rămas, joi seară, fără apă potabilă. Societatea care administrează sistemul de alimentare cu apă...

Minor de 16 ani, din Breaza, dispărut dintr-un centru de plasament. L-ați văzut? Sunați la 112

Un minor în vârstă de 16 ani din Centrul de Plasament Breaza a dispărut, joi seară, din incinta adăpostului. Potrivit IJP Prahova, lipsa acestuia...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Avarie la rețeaua de apă a municipiului Câmpina. Explicația Hidro Prahova

Municipiul Câmpina, al doilea ca mărime din județul Prahova, a rămas, joi seară, fără apă potabilă. Societatea care administrează sistemul de alimentare cu apă...

Minor de 16 ani, din Breaza, dispărut dintr-un centru de plasament. L-ați văzut? Sunați la 112

Un minor în vârstă de 16 ani din Centrul de Plasament Breaza a dispărut, joi seară, din incinta adăpostului. Potrivit IJP Prahova, lipsa acestuia...

Cezar, „The voice”, alături de copiii talentați care provin din medii defavorizate. „Nu vând iluzii! Dacă un copil are potențial, îi sunt alături, dar...

Este unul dintre primii 5 contratenori ai lumii și singurul din România. Vocea sa inconfundabilă impresionează. Artistul ploieștean, Cezar „The voice” Ouatu a avut...

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -