Consumatorii casnici care nu se încadrează în plafonul de 255 kwh pentru care guvernul a stabilit un tarif subvenționat migrează în masă la cel mai ieftin furnizor de curent de pe piață.
Este vorba de compania de stat Hidroelectrica, unde tariful, indiferent de consumul lunar, este de aproximativ 0,78 lei/kwh.
Conducerea societății susține că se confruntă cu un aflux de 5000 de solicitări pe zi, în portofoliul său figurând acum peste 300.000 de clienți casnici.
Dacă acest fenomen va continua, compania ar putea ajunge în situația de a refuza să încheie noi contracte, mai ales dacă este vorba de consumatori non-casnici.
„Preţul pe care îl oferă Hidroelectrica este unul competitiv, care derivă din faptul că suntem şi producători de energie electrică. Încercăm în aceste momente de criză să oferim consumatorilor finali un preţ final care să le permită să îşi desfăşoare activităţile, dacă discutăm de zona comercială şi să poată să îşi gestioneze mai bine bugetele personale, dacă vorbim de clienţii casnici.
Orice fel de modificări, de situaţii care pot genera panică pun o presiune suplimentară pe tot ce înseamnă sistemele informatice. Ne confruntăm cu un aflux de 5.000 de clienţi pe zi, ceea ce înseamnă o presiune foarte mare pe infrastructura software, dar în paralel dezvoltăm această zonă şi încercăm să preluăm cât mai multe dintre cererile clienţilor (…) Avem peste 300.000 de clienţi casnici şi foarte mulţi clienţi industriali. Dar Hidroelectrica, cu 14-17 TWh, nu poate acoperi consumul României, care este undeva la 57 TWh”, a spus miercuri Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica, la Senat, potrivit adevarul.ro.
Reamintim că românii care depășesc un consum lunar de 300 de kwh, raportat la media anului trecut, nu beneficiază de plafonarea tarifului la curent electric și plătesc prețul din contract. În funcție de furnizor, acesta poate ajunge și la peste 5 lei / kwh.