Mașinile second hand se vor scumpi din cauza noilor reguli privind înscrierea la RAR. De ce nu se aplică imediat procedura

0

La ultima ședință înainte de demitere, Guvernul Cîțu a decis ca toți cei care aduc mașini din străinătate să le înscrie personal la Registrul Auto Român, pe numele lor, înainte de a le vinde. Până acum, samsarii îi convingeau pe cumpărători să facă acest lucru, statul fiind prejudiciat cu încasarea taxelor, inclusiv TVA-ul datorat de persoanele juridice care importă mașini second-hand.

Pentru a intra în vigoare noua legislație este nevoie însă de un protocol încheiat între RAR și ANAF, astfel încât samsarii să poată fi sancționați pentru evaziune fiscală.

Citește și Schimbare majoră pe piața auto second-hand din România. Samsarii, obligați să înregistreze mașinile la RAR

După aplicarea noilor reguli, mașinile se vor scumpi.

”Probabil că va fi o oarecare creștere, dar nu este obligatoriu ca TVA-ul să impună o creștere de 19%” a declarat Radian Tufă, director general RAR, citat de Digi 24.

Anul trecut, aproape 400.000 de mașini second hand aduse din străinătate, în special din Germania, au fost înmatriculate în România.

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău