Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfășurat și în acest an Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă  la lucrările din domeniul construcțiilor. Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate și sănătate în muncă au verificat un număr de 22 agenți economici.

Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul construcțiilor în ceea ce privește obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime au reprezentat tema campaniei și a acțiunilor de control ale ITM Prahova.

În acest sens, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au verificat un număr de 22 agenţi economici, printre deficienţele constatat putând fi enumerate:

  • Neefectuarea instruirii periodice a lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
  • Neutilizarea echipamentului individual de protecţie  (cască de protecţie, centuri de siguranţă);
  • Utilizarea unui echipament de lucru la înălţime fără a fi dotat cu sisteme de protecţie (schele metalice fără balustrade de protecţie);
  • Nerespectarea măsurilor de securitate la lucrările de săpături pentru reţelele de canalizare.

„În urma controalelor desfăşurate în cadrul acestei campanii  au fost aplicate o amendă în valoare de 4000 de lei şi 54 de avertismente. Totodată, a fost dispus un număr de 55  măsuri cu termene ferme de remediere a deficienţelor constatate. Menţionăm faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare  a angajatorilor”, a precizat ITM Prahova.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău