Rafinăria Câmpina, una dintre cele mai vechi din țară, intră în faliment

Rafinaria „Steaua Romana” din municipiul Campina, una dintre cele mai vechi din tara, infiintata in urma cu 126 de ani, intra in faliment la aproape opt ani de la deschiderea procedurii insolventei, decizia instantei nefiind inca definitiva.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul Bucuresti a dispus, la termenul din data de 8 februarie, intrarea in faliment si dizolvarea societatii debitoare SC Rafinaria Steaua Romana SA, decizia putand fi atacata cu recurs in termen de sapte zile de la comunicare.

Conform datelor de pe site-ul www.steauaromana.ro, rafinaria de la Campina a fost, in ultimul secol, un obiectiv reprezentantiv al orasului, la darea ei in folosinta fiind considerata drept cea mai moderna si mai mare dintre rafinariile din Europa.

Privatizarea a fost, pentru angajatii rafinariei, ca o gura de aer, ei sperand ca noii actionari vor face investitiile necesare.

Incet, incet, rafinaria, singura din Romania care producea parafina, a intrat in criza, primul blocaj major fiind inregistrat in 2003, iar al doilea – in 2008.

In 2013, societatea a intrat in insolventa, iar ulterior activele au fost scoase la vanzare. Citeste articolul integral ziare.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău