Virgil Popescu, ministrul Economiei: ”Este strigător la cer! Am ajuns să importăm energie!”

Este campanie și politicienii fac afirmații spectaculoase, chiar emoționante, uitând că în cascada acuzațiilor se autoinclud.

Se întâmplă cam așa: se acuză reciproc că nu au făcut diverse, iar biata populație are acum de suferit. Doar că, omit să spună că prin rotație au fost la guvernare, separat sau împreună.

Caz concret: actualul ministru al Energiei, Virgil Popescu, este de-a dreptul șocat de faptul că România a ajuns să importe energie, pentru că ”timp de 10 ani nu s-a construit nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice”. 

Virgil Popescu: „Energia este o altă zonă strategică a României şi nu cred că se pune problema să nu putem construi noi capacităţi de producţie, să trecem de pe cărbune pe gaze, noi capacităţi regenerabile de producere a energiei electrice.

În ultimii 10 ani nu s-a construit absolut nimic, nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România. Este strigător la cer ce s-a întâmplat şi am ajuns să importăm energie.

Acest lucru trebuie să înceteze şi trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt SF-uri, mă refer la studii de fezabilitate, în derulare şi o să vedeţi că încep efectiv de anul viitor construcţiile de noi capacităţi de energie electrică.”

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596