Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”

0

Deși era evident ceea ce urmează, iar forurile finanțelor mondiale avertizau asupra cifrelor, ministrul Cîțu avea prognoze optimiste pentru România.

Iată că a sosit momentul în care declarațiile aiuritoare din ultimele luni dispar, fiind înlocuite în discursul public cu ceea ce avem ca situație de fapt:

”Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani.

În acelaşi timp, trebuie să avem toate datele pentru exerciţiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie.

Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investițiile”, a spus ministrul de Finanțe.

În fapt, ministrul Cîțu este presat de o problemă majoră, în pragul a două campanii electorale: trebuie să justifice într-un fel de ce nu va majora alocațiile și pensiile, așa cum prevăd legile adoptate:

”Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului şi vrem să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii, pentru că numai aşa putem să plătim şi pensii şi salarii crescute şi în anii viitori.

Dacă noi facem această greşeală şi anul acesta nu alocăm mai mulţi bani pentru investiţii şi mergem spre ceea ce vrea stânga – populism din acesta mizerabil – dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitor.”

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău