Piața imobiliară din Prahova, în continuă schimbare, după starea de urgență. Cei mai mulți clienți caută case cu teren

0

După perioada de stare de urgență, când au existat mai multe restricții de circulație, tendința pe piața imobiliară s-a modificat. Cei mai mulți clienți caută acum case cu teren.

După perioada de izolare la domiciliu, tendința generală este de achiziționare de case, nu de apartamente, în special în cazul familiilor cu mai mulți copii.

„Clienții se orientează acum mai mult spre case. Am avut inclusiv cazuri în care aceștia ne-au solicitat schimburi de locuință. Unii au povestit că perioada stării de urgență le-a schimbat oarecum optica cu privire la preferințe. Cele mai multe solicitări sunt pentru imobilele care dispun de teren”, potrivit unui agent imobiliar din Ploiești.

Prețul unei case într-o zonă semi-centrală din Ploiești poate să pornească de la 65.000 – 75.000 de euro, însă poate ajunge să depășească 100.000 – 200.000 de euro, în cazul unei locuințe cu o suprafață mai mare. Diferența de preț este dată în principal de suprafața de teren aferentă. La un preț asemănător se vând și vilele de vacanță din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Tot după perioada stării de urgență se constată o creștere a prețurilor, cu aproximativ 10%, în cazul terenurilor situate în localitățile din apropierea Ploieștiului.

Cu privire la cererile pentru apartamente din Ploiești tendința este ca acestea să fie confort I. O altă cerință este ca imobilele să fie în apropiere de centre comerciale, unități de învățământ și inclusiv de stațiile TCE. Valoarea unui apartament cu două camere, confort I, cu îmbunătățiri minime, pleacă de la 46.000 euro și poate ajunge la 55.000 de euro, în funcție de dotări și de zonă.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău