Controale ale ITM în Prahova. Inspectorii au găsit angajați fără contract sau în șomaj tehnic

Inspectorii ITM Prahova au sancționat angajatorii care foloseau salariați fără contract sau aflați în șomaj tehnic cu amenzi în valoare totală de 420.000 lei.

Comunicatul ITM Prahova

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna mai 2020, acţiuni de control în  domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 545.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 135 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 463.500 lei.

Inspectorii de muncă au depistat 24 de persoane care prestau activitate fără contract individual de muncă şi o persoană care lucra în perioada în care avea contractul individual de muncă suspendat conform prevederilor art. 52 alin. 1 lit.c din Legea nr 53/2003 – Codul muncii (şomaj tehnic).

Drept urmare, angajatorii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 420.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 112 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 82.000 de lei. Angajatorii au comunicat

către ITM Prahova 12 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă  sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea unui echipament de muncă pentru exista pericol de accidentare.

Reamintim faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova monitorizează atent situațiile de încălcare a prevederilor Codului Muncii referitoare la munca nedeclarată și va acţiona pentru intrarea în legalitate şi  sancţionarea comportamentelor abuzive.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău