Florin Cîțu speră să combată evaziunea: ”Începem conectarea caselor de marcat la ANAF”

0

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, la Realitatea Plus, că, începând de miercuri, vor fi conectate primele case de marcat la ANAF.

Cîți a precizat că PSD-ul s-a opus informatizării instituţiei pe care o conduce şi a ANAF-ului pentru a putea lua banii şi a-i deturna în scopuri proprii.

”Cred că într-o zi-două facem conectarea primelor case de marcat. Primele case de marcat se vor conecta, cred că mâine, la ANAF”, a afirmat Cîţu, citat de Agerpres.

“Dacă vor face mai mulţi ceea ce fac eu, venim şi le spunem adevărul românilor, în fiecare zi, vor înţelege. Românii îşi vor da seama ce se poate face şi deja văd faptul că o guvernare liberală înseamnă altceva, înseamnă alte beneficii.

O să fac ceva ce nu a făcut niciun ministru de Finanţe. O să fiu şi mai transparent. Voi pune toate aceste informaţii cu cheltuielile pe Ministerul de Finanţe. Afară, pe MFP, pentru că aşa nici cei din Parlament nu pot spune că nu ştiu cifrele, deşi ele sunt pe site, dar ei spun că nu le văd, vin cu alte cifre, cu altceva.

Le voi pune pe Ministerul de Finanţe. Nu ştiu dacă o să fie un mesh, o să facem ceva electronic, găsesc o soluţie dar le voi pune acolo”, a explicat Cîţu.

”Proiectul caselor de marcat… suntem ultima ţară din Europa care nu are aşa ceva. A fost abandonat acum doi ani de zile. La începutul anului când am venit mi-au spus da, îl facem, apoi primeam mesaje că nu se mai poate face. A trebuit să forţez lucrurile.

Elimină evaziunea şi când elimini evaziunea, elimini şi sursa de finanţare a PSD pentru că de acolo se finanţează. Corupţia era susţinută vădit pentru că altfel nu pot să îmi explic cum nu poţi să faci 30 de ani informatizare. Este clar o legătură între corupţie şi PSD. Au ţinut ANAF şi Ministerul Finanţelor Publice neinformatizate voit. Scopul era de a lua banii şi a-i deturna în scopuri proprii”, a mai punctat Cîţu.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău