Ministrul Economiei, Virgil Popescu: ”La repornirea economiei s-ar putea să fim printre primii ca rezultate. Num am fost în lockdown ca Germania sau Spania”

0

Prognoze optimiste ale oficialilor din guvern, bazate pe faptul că nu toată economia României a fost oprită și că sectoarele afectate au șanse reale să se redreseze rapid.

”România va încheia anul cu creștere economică, întrucât nu a fost în lockdown complet ca Germania, Italia sau Spania”, a declarat la Digi24 ministrul Economiei, Virgil Popescu. 

Declarațiile au la bază argumente economice, însă nu trebuie să fie privite cu exaltare, dat fiind faptul că suntem în an electoral.

„Industria auto își va reveni odată cu creșterea confortului oamenilor. Va mai trece o lună-două, până când industria auto va începe să crească.

Industria construcțiilor a funcționat, cred că aceasta va fi motorul PIB. Și agricultura a funcționat.

România nu a fost în lockdown complet ca Germania, Spania și Italia, ci unul parțial, de aia am avut creștere economică.

Potențial mare de dezvoltare are și sectorul HoReCa a cărui contribuție este de 1,5% din PIB”, a spus Virgil Popescu.

„Mă aștept ca dorința românilor de a petrece o vacanță, de a ieși în oraș, de a merge la piscine, speram să o facem din 15 iunie, să fie suficient de mare încât să dea un impuls industriei turismului. Luăm în calcul măsuri de ajutor pentru HoReCa, va avea finanțare separată, vom avea granturi și linii de finanțare specială”, a spus Virgil Popescu.

sursa declarații – digi24

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău