Soluții în lupta anti-Covid-19. La Câmpina s-a deschis o fabrică de măști de uz medical cu grad de filtrare bacterian de 99,7% – VIDEO, foto

0

Societatea Aveuro International este singura din Prahova care a început producția de măști de uz medical cu mare grad de protecție. Activitatea de la noua fabrică din Câmpina este avizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN). Măștile de protecție sunt certificate și au un grad de filtrare bacterian de 99,7%.

Dacă pentru mulți fabricarea de măști de protecție a reprezentat strict o oportunitate de afaceri, în cazul societății Aveuro International, care a deschis o fabrică de producție la Câmpina, lucrurile au fost stabilite în cele mai mici detalii. Asta pentru că, din start, s-a plecat de la ideea ca viitoarele produse să asigure un grad mare de siguranță.

Aveuro International face parte dintr-un grup de firme care au ca obiect de activitate transportul de persoane, dar și activitatea de producție de microbuze destinate transportului și, prin urmare, întâi a existat nevoia de asigurare de măști de protecție pentru angajați.

„Este vorba de un context mai larg. La data respectivă nimeni din România nu producea măști de protecție cu un grad de siguranță. Totul se baza pe import, iar produsele nu erau certificate. Am luat întâi legătura cu autoritățile statului pentru a vedea în primul rând ce presupune fabricarea unui produs românesc avizat. Apoi am parcurs toți pașii pentru autorizare și certificarea produsului. Fabrica a obținut autorizație de funcționare de la Ministerul Apărării Naționale, iar măștile au fost certificate de Centrul de Cercetare Științifică al MApN”, ne-a declarat Vlad Papuc, directorul general al Aveuro International.

Conform avizului emis, măștile de uz medicinal produse la Câmpina au un grad de filtrare bacterian de 99,7%.

Trebuie precizat că nu doar măștile sunt certificate. Inclusiv materialele folosite au fost testate și certificate.

Producția de la Câmpina este destinată comercializării en-gros, pe plan intern, dar și pentru export, activitatea dorindu-se să nu fie doar una temporară, generată de contextul pandemiei de Covid-19.

Pe lângă faptul că vorbim de un produs autorizat, certificat, dar mai ales fabricat în România, noua fabrică de producție de la Câmpina a generat și noi locuri de muncă. În prezent se lucrează cu 15 angajați/schimb.

Capacitatea de producție este de 30.000 de măști de uz medicinal/schimb.


*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău