Vești bune după 15 mai. SC 24 Ianuarie SA Ploiești se pregătește pentru reluarea exportului

Cu o reputație în domeniul fabricației utilajelor unicat metalurgice și echipamentelor pentru industria energetică, SC 24 Ianuarie SA din Ploiești se pregătește pentru reluarea exportului, fapt care ar putea să vină la pachet cu rechemarea treptată a angajaților aflați în șomajul tehnic.

Pandemia de coronavirus a produs efecte inclusiv pe plan economic. Instaurarea stării de urgență a venit la pachet cu un set de măsuri.

La SC 24 Ianuarie SA din Ploiești, care are ca obiect de activitate fabricarea de utilaje unicat metalurgice și de echipamente pentru industria energetică, primele măsuri au fost generate în primul rând de faptul că peste 90% din producție este destinată exportului, iar din luna martie au apărut o serie de restricții legate de transport inclusiv la nivelul statelor din Uniunea Europene, nu doar pe plan intern.

„Prima măsură, imediat după instaurarea stării de urgență, respectiv 16 martie, a fost de trimitere în concediu de odihnă a aproximativ 100 de angajați, dintr-un total de 309. La acea dată, trimiterea în șomaj tehnic era condiționată de reducerea cu 25% a activității. Ulterior, după apariția Ordonanței 32/26 martie 2020, s-a renunțat la măsura concediului de odihnă, iar cele 100 de persoane au trecut în șomaj tehnic”, a precizat ec. Gică Alionte, directorul economic al SC 24 Ianuarie SA Ploiești, care a explicat contextul în care a fost luată o astfel de măsură.

„Măsura a fost luată din mai multe considerente. Peste 90% din producția de la SC 24 Ianuarie este destinată exportului în țări precum Germania, Franța, Olanda, Austria, SUA și Italia. Având în vedere că inclusiv în state din Uniunea Europeană a fost instituită stare de urgență, o parte din producție a fost oprită. Pe de altă parte, dată fiind pandemia, mulți salariați, care aveau domiciliul în localitățile din jurul Ploieștiului, s-au temut și și-au manifestat dorința de a sta acasă, având în vedere că aveau domiciliul în localități din apropierea Ploieștiului și existau îngrijorări legate inclusiv de reducerea transportului”, a susținut ec. Gică Alionte, directorul economic al SC 24 Ianuarie SA Ploiești.

Vești bune

Renunțarea la starea de urgență, după 15 mai, ar putea să aducă o serie de schimbări îmbucurătoare pe plan economic.

„Sperăm ca, începând cu 15 – 20 mai, să se reia exportul și execuția de produse, măsuri care ar putea fi urmate de rechemarea la lucru a unor angajați aflați în șomaj tehnic. Societatea a luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii bolii, atât cu privire la respectarea distanței sociale, dar și cu privire la dotarea cu măști și achiziționarea de produse dezinfectante. Noi sperăm că după 1 – 10 iunie lucrurile se vor reașeza. Deja am început să primim cereri de ofertă”, a precizat directorul economic al SC 24 Ianuarie SA Ploiești.

Foto: site – 24 Ianuarie SA Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău