Conform CNBC, sunt doi factori care au dus la acestă creștere: reducerea producției care nu mai suprasolicită spațiile de depozitare și reluarea parțială a activităților economice din mai multe zone ale lumii.
Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 20,45%, sau cu 4,17 dolari, şi a închis la 24,56 dolari pe baril.
Preţul petrolului WTI a închis luni la peste 20 de dolari pe baril pentru prima oară de la jumătatea lunii aprilie, iar marţi a consemnat a cincea zi consecutivă de creşteri, cea mai lungă perioadă pozitivă înregistrată după iulie 2019.
Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa in Londra, a urcat cu 13,86%, la 30,97 de dolari pe baril, înregistrând la rândul său a cincea zi consecutivă de creşteri.
Potrivit estimărilor producătorilor de produse petroliere, până la o treime din cererea mondială de petrol a fost anulată în aprilie.
Deși România nu are legătură cu evoluția prețurilor de pe piața americană, scăderile de pe piețele europene și asiatice au dus și la noi la reduceri ale prețurilor carburanților. Este de așteptat ca în următoarea perioadă să se înregistreze creșteri de prețuri la pompă, însă nu se vor atinge prea curând tarifele de dinainte de declanșarea crizei.