Guvernul ar putea plăti o parte din salariul angajaților care revin din șomajul tehnic

Ministerul Muncii ia în calcul ca, după data de 15 mai, să acopere o parte din salariul angajaţilor companiilor care revin în activitate, a declarat secretarul de stat Alin Ignat.

„În situaţia ridicării stării de urgenţă, după data de 15 mai, ne vom afla într-o nouă realitate, din mai multe puncte de vedere.Ne gândim la o serie de măsuri active pentru cei care încet-încet îşi reiau activitatea parţial sau total după această dată”, a afirmat Alin Ignat, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii.

Acesta a spus că Guvernul ar putea acoperi un procent din salariile angajaţilor care revin din şomajul tehnic, însă cuantumul va fi stabilit în zilele următoare cu patronatele şi sindicatele, scrie Digi24.ro.

„Un exemplu este acela că ne gândim să acoperim o parte din salariile angajaţilor companiilor care revin în activitate, fie că vorbim despre o activitate reluată cu angajaţii la normă întreagă sau part-time, pentru că unele sectoare vor începe treptat activitatea. Ne gândim să acoperim un procent din salariile acestor angajaţi care revin practic din şomajul tehnic. Acest cuantum va fi stabilit în zilele următoare într-o consultare şi cu patronatele şi cu sindicatele, pentru că suntem în fiecare zi în legatură cu partenerii sociali. C”, a explicat secretarul de stat.

Citește mai multe pe Digi24.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău