Unii patroni și-au trimis angajații în șomaj tehnic, apoi i-au obligat să muncească la ”negru”

Mai mulți cititori, angajați ai unor croitorii din Prahova, ne-au semnalat o practică ilegală. Astfel, unii patroni și-au trimis angajații în șomaj tehnic, apoi i-au obligat să muncească la ”negru”.

”Soția mea lucrează la o croitorie cu punctul de lucru la Ploiești, dar cu sediul în Vălenii de Munte. Deși a fost dată în șomaj tehnic, patronii au chemat-o la muncă. Atunci când a întrebat ce scrie pe declarația să vină la muncă? i s-a răspuns că aceasta este pe propria răspundere și că nu i se poate da adeverință de la angajator” a fost unul dintre mesajele primite la redacție.

Bărbatul se întreabă, pe bună dreptate, ce va face soția sa în cazul în care va fi amendată cu cel puțin 2000 de lei pentru încălcarea restricțiilor de circulație?

Observatorulph.ro a solicitat un control din partea ITM Prahova pentru verificarea acestei situații.

Potrivit legislației, în perioada șomajului tehnic angajatorul nu poate solicita angajatului să presteze muncă. Angajatul se poate întoarce la programul de lucru doar dacă angajatorul dispune reînceperea activității, ocazie cu care încetează măsura suspendării unilaterale a contractului individual de muncă.

Ministrul Muncii a anunțat controale ale ITM-urilor abia după ieșirea din starea de urgență la firmele care au solicitat șomaj tehnic pentru angajații lor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. …. Oradea.. La fel au trimis oamenii in somaj tehnic a doua zi ia chemat din la munca la negru
    Comentariu cenzurat pentru informatii care nu pot fi verificate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău