Organizația Mondială a Comerțului: ”Impactul economic al pandemiei din 2020 va fi mai mare decât cel al crizei conomice din 2008”

0

Fiecare zi în care economia este înghețată înseamnă o greutate în plus pentru ceea ce va urma la restartarea mecanismelor economice.

Era previzibilă criza economică ,venită ca urmare a blocajelor generate de pandemia de coronavirus, însă cu greu se putea estima ce va urma și cât va dura.

Analizele specialiștilor în economie capătă contur, iar veștile nu sunt deloc bune.

Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, a declarat miercuri că proiecţiile arată că scăderea economică şi pierderile de locuri de muncă provocate de pandemia de coronavirus vor fi mai grave decât recesiunea din 2008, transmite Reuters.

„Această pandemie va avea în mod inevitabil un impact enorm asupra economiei.”, a declarat directorul general Roberto Azevedo într-un mesaj postat pe site-ul web al OMC.

”Proiecţiile recente prevăd o încetinire economică şi pierderi de locuri de muncă care sunt mai grave decât criza financiară globală de acum 12 ani. Prognozele concrete nu sunt încă disponibile, însă economiştii OMC se aşteaptă la ”o scădere foarte accentuată a comerţului.

Țările pot lua măsuri importante pentru a limita daunele economice imediate şi a pune bazele unei recuperări pe termen lung.

Eforturile de coordonare vor creşte puterea noastră colectivă de luptă cu recesiunea”, a adăugat Azevedo.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău