- Publicitate -

Sediul Petrom, pichetat de foşti angajaţi

Data:

Distribuie articolul:

Sediul central al Petrom va fi pichetat astăzi de foşti şi actuali angajaţi nemulţumiţi că sunt obligaţi să returneze sume importante de bani companiei.

- Publicitate -

Potrivit unor surse din mediul sindical, câteva sute de foşti şi actuali angajaţi, care au pierdut mai multe procese cu compania, vor protesta astăzi la sediul Petrom City de la marginea Bucureştiului. Ei sunt nemulţumiţi că au fost obligaţi la plata unor sume importante de bani, de ordinul a câtorva zeci de mii de lei, câştigate în primă fază în instanţă sub forma unor drepturi salariale. Majoritatea proceselor, demarate în 2009, au avut ca obiect încălcarea de către Petrom a contractului colectiv de muncă, cum ar fi neacordarea primelor promise de Crăciun şi Paşte. După ce OMV Petrom a făcut recurs, angajaţii au pierdut procesele, fiind acum buni de plată. 
În timpul proceselor, Petrom le-a transmis angajaţilor următioarea scrisoare prin care le cerea să renunţe la acest demers.
"Dupa cum stiti, Petrom se confrunta in prezent cu o serie de aspecte juridice delicate si complexe. In prezent, exista un numar de fosti si actuali angajati Petrom care doresc sa obtina, prin actionare in instanta, avantaje personale, printr-o interpretare a unor prevederi ale Contractului Colectiv de Munca intentionat diferita fata de cea care s-a dorit si s-a agreat impreuna cu partenerii nostri, reprezentantii Sindicatelor. …exista printre dvs persoane care au decis sa nu actioneze compania Petrom in instanta. 
Intelegem ca a fost dificil sa luati aceasta hotarare, motiv pentru care dorim sa ne exprimam aprecierea pentru loialitatea de care ati dat dovada. De asemenea, s-a constatat ca un numar din ce in ce mai mare de angajati care au dat in judecata compania fie au decis sa renunte la procesele aflate in curs de judecata, fie au decis sa returneze banii cistigati in urma unei solutii pronuntate in favoarea lor".
Petrom a înregistrat în 2012 un profit de aproape 4 miliarde de lei, cel mai mare de la preluarea companiei de către grupul austriac OMV.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -