medicamente-romania_ea5a4.jpg

Mii de medicamente româneşti ar putea să dispară de pe piaţă. Producătorii români ameninţă că vor închide fabricile din ţară pentru că nu mai fac faţă taxelor impuse de stat. În plus, preţurile materiei prime cumpărate din China au explodat din cauza epidemiei de coronavirus.

Virusul fără leac din China a blocat importurile de materie primă în industria farmaceutică de la noi. Pe piaţa neagră, preţurile au crescut cu 500% în ultima lună. 

Dragoş Damian, director executiv Patronatul Producătorilor de Medicamente din România: Producătorii din ţară nu vor mai avea materiile prime şi excipienţii din care se fac medicamentele şi nu vor mai putea pune pe piaţă medicamentele respective

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Şi nu este singura problemă. 

Peste 2.000 de medicamente româneşti generice nu se mai găsesc pe rafturile farmaciilor. Producătorii din România arată cu degetul spre taxa clawback, considerată principala vinovată pentru lipsa de medicamente din farmacii şi spitale.

Citește continuarea pe observator.tv

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg