directia-finantelor-publice-prahova_0c79f.jpg

Guvernul a aprobat, marți, o nouă modificare a Codului de procedură fiscală. Noua reglementare va permite deblocarea conturilor imediat după ce debitorul va plăti, astfel încât conturile să fie deblocate cât mai repede.

„În vederea simplificării procedurilor de administrare a creanțelor fiscale s-a făcut reglementarea restituirii și ridicării popririi în mod electronic”, a anunțat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.

În acest fel, a precizat ministrul Finanțelor, conturile vor fi eliberate cât mai repede.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Este o măsură pe care am anunțat-o, este o măsură de care toată lumea în România avea nevoie. Știți foarte bine până acum cât de complicat era de fiecare dată când se întâmpla acest lucru. Cineva avea o problemă, erau conturile poprite și apoi trebuia să mergi la fiecare bancă cu dovada că ai făcut plata către ANAF”, a explicat ministrul Finanțelor.

Modalitate de lucru ar permite să se ridice poprirea în cel mult o oră, cu mențiunea că, atât banca, dar și angajatorul ar urma să fie notificați.

ANAF a lansat încă din vara anului trecut un proiect normativ care prevede mecanismul de automatizare cu privire la ridicarea și înființarea popririlor bancare de către organele fiscale, urmărindu-se astfel doar recuperarea sumei care trebuie plătită de debitor.

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg